Logo Realitatea.md

(VIDEO) Dodon AVERTIZEAZĂ ACUM să nu facă o coaliție din transfugi

02 Aprilie 2019, 13:48 // Alegeri

Președintele Republicii Moldova s-a arătat deranjat de faptul că Blocul politic ACUM a luat decizia de a nu participa la întrevederea de astăzi de la Reședința de Stat. Igor Dodon afirmă că ACUM ar trebui să înțeleagă că alegerile și perioada electorală a trecut și deja trebuie să fie trasă o linie și începute discuțiile. Totodată, a lansat o nouă avertizare în care a precizat că nu va accepta o majoritate formată din transfugi.

"Încercarea de a invita seaparat. Vreau să reiterez, eu nu voi accepta majorități din transfugi politici. Majoritate formată doar din partide, fracțiuni. Discuțiile inițiate astăzi de ACUM, ce vro să creeze, amjoritate din transfugi? Treaba lor ce vor să facă, dar discuții și negocieri între farcțiuni", a precizat Dodon. 

Realitatea.md amintește că șeful statului Igor Dodon a declarat și în cadrul primei ședințe plenare de după alegeri că nu va accepta un Guvern propus de o majoritate formată din deputați transfugi: "Totodată, vă anunț oficial că, în calitate de Președinte, voi accepta orice majoritate, orice guvern pe care îl veți crea prin negocieri între partidele politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor. Nu voi aproba numai o majoritate și un guvern alcătuit artificial și nelegitim, din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii, la alegeri anticipate".

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Blocul ACUM rămâne cu ochii în soare or cum deputații din PAS și PPDA au făcut ședință între ei

Deputați ai Partidului ȘOR au venit la dialogul ACUM... dar deja fără parasolar. Tauber: Nici scaunele nu au pregătit (VIDEO)

(VIDEO) Zinaida Greceanîi explică de ce PSRM nu a dat curs invitației ACUM de a merge astăzi la Parlament

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile