Logo Realitatea.md

(VIDEO) Dodon, întrebat dacă a influențat să câștige Gordienko naționala Eurovision: „... Dumnezeu să-i ierte pe toți moldovenii”

02 Martie 2020, 09:16 // Life

Dacă anul trecut reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Tel Aviv, Anna Odobescu, a fost învinuită că a plagiat show-ul, anul acesta s-a iscat un scandal și mai mare. Igor Dodon este acuzat că a politizat etapa națională și că a influențat să câștige Natalia Gordienko. Șeful statului a fost întrebat dacă este adevărat, dar el a răspuns doar că nu a urmărit nimic legat de acest concurs și a deviat repede de la temă. „... Dumnezeu să-i ierte pe toți moldovenii”, a adăugat Dodon.

„- Ați fost acuzat că ați favorizat să câștige Natalia Gordienko etapa națională la Eurovision.

- În acest an, chiar nu am urmărit Eurovisionul. Dacă ați observat, sâmbătă, mi se pare că atunci când a fost finala, eu am fost în raionul Rîșcani, unde am avut câteva zeci de întrevederi.

...

Vă mulțumesc. O săptămână ușoară. Azi se începe postul Paștelui. Jurnaliștii știu că merg și așa la biserică. Dumnezeu să-i ierte pe toți moldovenii și cu Doamne ajută!”, răspunsul dat de Igor Dodon, la acuzațiile care i se aduc.

Dialogul a avut loc după depunerea de flori de la Maica Îndurerată, Complexul Memorial „Eternitate”, întru comemorarea eroilor căzuți în războiul de pe Nistru, 1992. Printre altele, momentul a avut loc pe fundalul protestului Mișcării Politice „Unirea” pe loc și urmat de protestul veteranilor de război din PMAN.

Amintim că Natalia Gordienko ne va reprezenta țara la concursul Eurovision 2020, care se va desfășura în acest an la Rotterdam, Olanda. Interpreta a acumulat 64 de puncte, iar piesa cu care va concura la concursul internațional se numește „Prison”. Piesa este compusă de artistul rus Filip Kirkorov, în colaborare cu o echipă din Grecia.

Internauții spun că aceasta a fost plagiată. Seamănă leit cu piesa „Hijo de la Luna”, cântată de Mecano. Pe lângă asta, epicentrul scandalul este de fapt că nu au putut trimite mesajele, pentru a vota interpretul favorit. Li se scria că „mesajul nu a ajuns. încercați din nou”.

Interpreta nu a venit cu vreo reacție până la ora publicării acestei știri, însă se pare că a presimțit scandalul, pentru că anterior a făcut un video în care le-a răspuns hater-ilor.

Gordienko a reprezentat Republica Moldova la Eurovision și în anul 2006, clasându-se atunci pe locul 20. Anul acesta Eurovisionul se va desfăşura în perioada 12 - 16 mai.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile