Logo Realitatea.md

(VIDEO) Dodon admite o coaliție între PSRM și ACUM: Au promis să schimbe guvernarea

05 Martie 2019, 22:29 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ar putea face front comun cu blocul ACUM pentru o viitoare majoritate parlamentară. Deși Dodon recunoaște că cele două partide sunt pe maluri diferite, "totul ține de un pic de logică și mai puțină mândrie, aroganță".

"Aceste două partide de stânga și de dreapta au foarte multe divergențe, foarte multe, dar au un lucru în comun, au promis să schimbe guvernarea. Dacă le va ajunge înțelepciune, minte, să se așeze și să discute, dar ține de ei, nu de mine. Nu voi fi intermediar", afirmă Dodon.

Totodată, fostul lider socialist spune că după finalizarea campaniei electorale, blocul ACUM bate zilnic în PSRM și președinte, iar aceasta nu este o metodă foarte bună de căutare a partenerilor.

"Totuși, după ce s-a terminat campania electorală, socialiștii nu au atacat pe nimeni, pe nimeni. Iar blocul ACUM în fiecare zi bate în socialiști și președinte. Mie mi se pare că ei au luat o decizie pentru ei, ca copii care au obtinut jucăria... mandatul de deputat. Pentru ei este scopul vieții. Dar întrebarea este ce facem mai departe. Dacă ar fi un pic de logică și mai puțină mândrie, aroganță. Trebuie să înțeleagă că este un moment când se poate de mișcat lucrurile mai departe, dar decizia le aparține lor. Nu voi fi intermediar", a adăugat Dodon.

CITEȘTE ȘI:

Cei 35 de deputați socialiști nou aleși nu vor părăsi partidul. Mai degrabă ar renunța la mandate (VIDEO)

PSRM: Vom expune o poziție clară, doar după confirmarea definitivă a mandatelor deputaților de către Curtea Constituțională

(VIDEO) Alexandru Tănase: PDM ar putea să facă echipă cu PSRM, dar "nu ar fi fericiți de o asemenea alianţă"

PAS nu va răspunde invitației PDM la negocieri

Citeste tot despre: ACUM, coaliție PSRM ACUM, Igor Dodon, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile