Logo Realitatea.md

(VIDEO) Dodon către deputați: Recunoașteți că rânza moldovenească nu vă permite să găsiți limbă comună și mergeți la anticipate

22 Mai 2019, 11:14 // Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ieșit astăzi, 22 mai, cu un nou îndemn către deputații aleși la data de 24 februarie. Șeful statului solicită deputaților să se așeze la masa de discuții, lăsând ambițiile într-o parte, sau să meargă la anticipate, dacă nu pot găsi limbă comună.

Foto: Igor Dodon

„Suntem în premieră în istoria modernă a Republicii Moldova, când la expirarea a trei luni de la alegerile parlamentare și expirarea a două luni de la ședința de constituire nu avem președinte al Parlamentului, nu avem majoritate parlamentară, nu avem un Guvern funcțional. Vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Cetățenii așteaptă rezultate, așteaptă ca deputații să se apuce de lucru”, a declarat Dodon.

Totodată, în cazul în care nu pot ajunge la un numitor comun, președintele i-a îndemnat pe deputați să recunoască acest lucru și să meargă la anticipate.

„Vreau să mă adresez deputaților aleși în Parlamentul RM pe 24 februarie. Sau vă apucați de lucru, creați majoritate parlamentară, alegeți conducerea Parlamentului; sau recunoașteți că rânza moldovenească nu vă permite să găsiți limbă comună și duceți-vă la anticipate”, a adăugat Dodon.

Dodon nu a trecut cu vederea nici tentativa Blocului ACUM de a organiza o ședință specială a Parlamentului, deși acest drept aparține doar celui mai în vârstă deputat: „Unii umblă prin Parlamentul gol și fac show-uri. Creați majoritate și convocați-vă. Lăsați ambițiile astea prostești de care au obosit cetățenii. Or vă apucați de lucru, or la anticipate. Oamenii așteaptă o claritate. Ajunge”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile