Logo Realitatea.md

(VIDEO) Doi frați-killeri, încătușați la Chișinău și băgați în izolator: „Sunt deosebit de periculoși”

16 Octombrie 2019, 11:45 // Societate

Doi frați de 39 și 40 de ani de origine moldovenească au fost încătușați acum două săptămâni la Chișinău. Ei sunt suspectați că executau omoruri la comandă. Deocamdată, li s-au adus învinuiri pe două tentative: un caz din sectorul Botanica al capitalei și unul, de altfel cunoscut spațiului public, din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

Cu detalii despre operațiune, a venit procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, însoțit de șeful Direcției Combaterea Crime Grave a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Igor Zglavuța și de șeful INI, Vasile Balica, într-o conferință de presă.

Ambele tentative de omor au avut loc în anul 2018. De ce tentative? Pentru că, din fericire, victimele killerilor au supraviețuit.

Potrivit lui Igor Zglavuța, crimele erau puse la punct cu o lună înainte. Frații utilizau carduri SIM de o singură folosință, stații radio. Mai întâi, filau victimele, aflau totul despre modul lor de viață, după care materializau planul propriu-zis.

Crima de la Botanica - 21 de împușcături

Victima a fost urmărită și atacată într-o locație potrivită cu 21 de împușcături din Kalashnikov. Ea se afla în mașină și doar un singur glonte a atins-o, iar datorită unei intervenții chirurgicale, a rămas în viață.

După împușcături, au lansat focuri de artificii pentru a masca sunetele focurilor de armă care puteau trezi suspiciuni ale celor care locuiau prin preajmă.

Reprezentanții organelor de drept nu au dezvăluit numele și nici ocupația victimei. Au spus că au stabilit motivul pentru care a vrut să fie ucis persoana, dar deocamdată ar fi prea devreme să-l facă public. 

Comandidatul și organizatorul urmează să fie încă reținuți.

Crima de la Stoianovca - șapte împușcături

Crima de la Stoianovca a fost mediatizată anterior. Victima a reușit să supraviețuiască după șapte împușcături - un caz-minune care nu avea cum să nu ajungă în presă.

Frații-killeri au încercat să o scoată din casă și să ucidă persoana în stradă, însă ținta nu s-a lăsat înduplecată, de aceea a fost împușcată în ogradă. 

Comanditarul și organizatorul au fost reținuți în primăvara anului curent. Și au o legătură interesantă cu victima.

Victima - un bărbat de 43 ani, locuitor al satului Stoianovca - a inițiat afaceri în domeniul agriculturii împreună cu un bărbat de 38 ani, consătean. Între cei doi au apărut divergențe legate de partajarea mijloacelor finaciare și altor bunuri dobândite pe parcursul administrării afacerii.

(VIDEO) Cazul bărbatului de la Cantemir, care a supraviețuit după 7 împușcături: S-a aflat cine i-a comandat omorul!

Ce pedeapsă riscă?

Unul dintre frații-killeri are antecedente penale. Acum, cei doi se află în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani sau chiar detențiune pe viață.

PCCOCS și INI va reveni cu secvențe video din cadrul operațiunii de reținere pe care Realitatea.md le va face publice într-un nou articol. Urmărește-ne și citește-ne!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile