Logo Realitatea.md

(VIDEO) Echipament de luptă pentru pompieri! O companie din SUA a făcut o donație pentru salvatorii moldoveni

09 August 2016, 19:10 // Societate

Cel mai rău lucru care li se poate întâmpla unor pompieri este să ajungă prea târziu. De aceea, încearcă mereu să fie cu un pas în fața morții și să-și riște astfel propriile vieți. Astăzi, zece pompieri din capitală și-au încărcat forțele cu speranța că de acum încolo vor reuși să numere mai multe destinate salvate. În urma unei donații făcute de o companie din Statele Unite, salvatorii au primit echipamente noi de luptă. Pentru că sunt făcute din materiale performante, acestea le vor permite să fie mai siguri pe ei atunci când vor intra în flăcări. S-au bucurat de ele așa cum se bucură copiii când primesc jucării noi în dar.

Embed:

„Ambasada SUA a achitat doar transportul acestui echipament. Conținutul a fost donat cu mare drag de compania americană. Efortul pentru acest echipament aparține lui Dumitru, care a reușit să facă rost de această donație”, spune reprezentantul Ambasadei SUA, Donald Caroll. 

Dumitru este cel care a reușit prin dăruirea și devotamentul său să impresioneze pompierii din statul Indiana. Când au văzut cu câtă admirație privește echipamentul de luptă al salvatorilor americani, aceștia au decis să-i facă o surpriză- zece seturi noi de echipament complet. 

„Eu foarte tare mă mândresc că pompierii din toată lumea sunt frați de foc. Sunt o mulțime de exemple când pompierii se ajută reciproc. Este ca o familie mare și când este nevoie de ceva pompierii întotdeauna ajută”, menționează Dumitru Polscin, șeful echipă Departamentul Salvatori și Pompieri Centru.

„Pompierii au apreciat echipamentul donat de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Ei spun că pe lângă faptul că hainele sunt termorezistente, ele sunt și foarte comode. Un detaliu pe care l-am apreciat în mod special salvatorii este numărul mare de buzunare de pe uniformă”, a explicat reporterul Realitatea TV Irina Harea.

„În pofida faptului că arată masiv, haina de luptă este foarte comodă și foarte ușoară. Arată chiar foarte bine și are multe buzunare. Americanii folosesc foarte mult echipament, au multe funii”, a declarat șeful Gardei DSP Centru, Ilie Dogoter. 

„Foarte frumos și comod. Hainele nu sunt grele și va fi simplu să lucrez, să ieșim la incendii. E foarte bine”, spune pompierul Andrei Grecicu.

Pompierii din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul s-au ales cu scurte de protecție, pantaloni pentru intervenție și cizme. Conform caracteristicilor de specialitate, aceste echipamente pot proteja pompierii în zonele termice cu fum și foc, fiind rezistente la temperaturi de pînă la 900 grade Celsius. Conform unor estimări prealabile, ținutele de luptă valorează 35 de mii de dolari.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile