Logo Realitatea.md

(VIDEO) Exercițiu IGSU în afara țării. Pompierii moldoveni au simulat lichidarea consecinţelor unui cutremur în Bulgaria

11 Iunie 2019, 14:31 // Societate

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI participă săptămâna aceasta în exerciţiul de amploare "EU MODEX BG" desfăşurat în apropiere de oraşul Montana, Bulgaria, unde peste 50 de salvatori şi pompieri din diverse echipe de intervenţie vor acţiona într-un exerciţiu de teren care va dura 36 de ore continuu.

Embed:

Salvatorii şi pompierii vor trebui să intervină în toate situaţiile tactice simulate de lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale. Echipa salvatorilor moldoveni a fost încurajată de şeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, care a încurajat ofiţerii să facă faţă situaţiilor dificile şi să se implice în misiunile exerciţiului.

Potrivit scenariului, echipa Republicii Moldova va interveni ca suport pentru lichidarea situaţiilor de risc în urma unui cutremur, care a avut loc în Bulgaria. Salvatorii vor acţiona în diverse situaţii pentru salvare, evacuare, deblocare şi descarcerare. Implicarea în exerciţiu se va desfăşura într-o tabără de câmp, iar acţiunile angajaţilor vor fi apropiate condiţiilor reale de realizare a misiunilor în teren.

Salvatorii sunt însoţiţi de echipe de câini, care vor efectua operaţiuni de căutare şi salvare. Pe lângă cei peste 50 de angajaţi IGSU, la misiune sunt îndreptate 11 unităţi de tehnică necesare pentru intervenţii.

Scopul exerciţiului "EU MODEXBG" este de a testa capacităţile ţărilor implicate în acordarea asistenţei conform Mecanismului de protecţie civilă al Uniuni Europene. La aplicaţii vor participa echipe din România, Grecia, Bulgaria şi Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: 

UPDATE Caz tragic în raionul Orhei! Corpul unei fetițe de 12 ani, găsit în apele râului Răut


 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile