Logo Realitatea.md

(VIDEO) Există o creștere a numărului claselor care activează la distanță din cauza carantinei

15 Septembrie 2020, 14:04 // Actualitate

După două săptămâni, de la începerea noului an de studii, autoritățile susțin că situația rămâne a fi stabilă, adică, în prezent, activitatea instituțiilor de învățământ nu reprezintă un pericol pentru răspândirea infecției Covid-19. În același timp, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a dat de înțeles în cadrul unei conferințe de presă susținute marți, 15 septembrie, că a fost atestată o oarecare creștere a numărului claselor care activează la distanță din cauza carantinei. 

„Se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul de infectări fiind aproximativ egal cu rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că, până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a declarat Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării. 

Numărul de școli închise în două săptămâni este egal cu numărul de școli închise la 1 septembrie. Totuși, există un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza carantinei instituite.

În acest an, instituțiile de învățământ s-au redeschis respectând unul din cele șapte modele de activitate propuse de Minister. „Numărul de școli închise în două săptămâni este același cu numărul de școli închise la 1 septembrie, dar există un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza virusului”, a mai explicat Igor Șarov.

De la începutul anului de studii, mai exact de la 1 septembrie până pe 14 septembrie, în instituțiile de învățământ au fost înregistrate: 

  • 10 instituții activează la distanță din cauza carantinei 

  • 171 de clase care activează la distanță din cauza carantinei

  • 4.958 de elevi aflați în autoizolare 

  • 187 de elevi confirmați pozitiv 

  • 173 de cadre didactice confirmate pozitiv 

  • 288 de cadre didactice în autoizolare 

  • 40 de persoane din personalul nedidactic sau auxiliar confirmat cu Covid-19 

  • 118 de persoane personal nedidactic sau auxiliar confirmat cu Covid-19

Pentru alte informații prezentate de ministrul Igor Șarov, faceți click pe conferința de presă de mai jos, transmisă în direct de Realitatealive.md.

Amintim că, în Republica Moldova, a fost reluat procesul de studii preșcolar și general în instituțiile de învățământ publice și private. În acest context, autoritățile au asigurat cu termometre, dezinfectante și alte produse de igienă întru prevenirea răspândirii noului coronavirus printre elevi, studenți și profesori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile