Logo Realitatea.md

(VIDEO) Zinaida Greceanîi comentează dorința Maiei Sandu de a deveni premier, iar Andrei Năstase - speaker: Sunt niste declarații pur populiste

26 Martie 2019, 16:39 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu va discuta despre funcții până nu se vor începe negocierile cu privire la crearea unei coaliții de guvernare. Declarațiile au venit în contextul în care Blocul politic ACUM a cerut funcția de președinte al Parlamentului, iar Maia Sandu - pe cea de prim-ministru. 

"Noi nu am început negocierile cu Blocul ACUM. Dacă vreți opinia mea, sunt niște declarații pur populiste. Când vom începe negocierile vom discuta orice funcție. Nu este rațional acuma să discutăm despre funcții. Eu am spus, conform practicilor europene, ar trebuie noi să venim cu propuneri de funcții. Nu am făcut acest lucru, dar am fi putut. Nu vom înainta candidaturi pănă nu începem negocierile. Vom face or cedări, or înțelegeri cu partidele care au ajuns în Parlament", a declarat Zinaida Greceanîi.

Partidele și blocurile politice care au posibilitatea să facă majoritate parlamentară au primit invitație oficială de la președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru a avea o „discuție serioasă” în acest sens.

Menționăm că Parlamentul poate fi funcțional numai cu votul a cel puțin 51 de deputați. În urma alegerilor din 24 februarie, PSRM a obținut 35 de mandate, PDM - 30 de mandate, Blocul electoral ACUM DA PAS - 26 de mandate, iar Partidul Șor - șapte. Totodată, în Parlament au acces și trei candidați independenți.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Vladimir Plahontiuc, despre funcțiile pe care le cere ACUM: Eram gata să le oferim mai multe functii, mai multe decât credeau

ULTIMA ORĂ! Blocul ACUM îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maia Sandu - la Guvern (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5320 -0.3551%
USD USD 17.6849 -0.3814%
RUB RUB 0.2748 -0.7584%
RON RON 4.1243 -0.3889%
UAH UAH 0.7173 0.0279%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile