Logo Realitatea.md

(VIDEO) Corpul diplomatic, la Guvern: Ultimii au ieșit de la discuții Dereck Hogan și Peter Michalko

07 Noiembrie 2019, 16:23 // Politica

După ce s-a discutat la Președinție, ambasadorii acreditați la Chișinău au trecut în incinta Guvernului. A avut loc o întrevedere deja cu prim-ministra Maia Sandu pe subiectul asumării răspunderii de către Guvern în fața Parlamentului pe modificarea Legii Procuraturii.

Ultimii care au ieșit din incinta Executivului a fost ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan și cel al UE la Chișinău, Peter Michalko. Au încheiat un dialog pe scări pe care l-au început încă din hol și și-au strâns mâinile în semn de la revedere.

De altfel, acești doi oficiali au fost cu o seară înainte să discute cu Maia Sandu.

(VIDEO) Momentul când Ambasadorii SUA și UE ies din clădirea Guvernului, după vizita „fulger”

Ce au vrut de la Maia Sandu, aseară, ambasadorii SUA și UE la Chișinău

În total, au fost prezenți la ședință 38 de ambasadori ai diferitor țări acreditați în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Maia Sandu a reiterat că obiectivul său de bază este să se asigure că următorul Procuror General este independent și integru: „a dat asigurări că reforma justiției continuă să fie prioritatea numărul unu a Guvernului și că fără deblocarea situației în acest domeniu nu vor putea fi înregistrate progrese semnificative nici în celelalte domenii de dezvoltare a țării noastre, cum ar fi economic sau social”.

CITEȘTE ȘI:

Întrevederea președintelui Igor Dodon cu ambasadorii străini acreditați la Chișinău

Coincidență?! Mașina ambasadorului rus, ultima ieșită pe poarta Președinției după întrevederea dintre Dodon și diplomații străini (VIDEO)

Dodon s-a întâlnit separat cu ambasadorii SUA, UE și Federației Ruse, în contextul evenimentelor politice de ieri (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile