Logo Realitatea.md

(VIDEO) „Hulubașul” lui Usatîi nu a ajuns... Slusari: Kroll s-a arătat nemulțumită de scurgerea de informații

15 Iulie 2019, 09:59 // Societate

Alexandru Slusari, președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, a anunțat că Kroll este nemulțumită de scurgerea de informații făcută publică de liderul Partidului Nostru, fără a confirma dacă într-adevăr există și alte părți scrise de această companie.

„Hulubașul (n.r. porumbel) lui Usatîi nu a ajuns la noi. Nu a fost depus oficial niciun document la secretariatul Parlamentului. Noi am descărcat informațiile de pe linkul securizat și verificăm încă dacă sunt autentice. Compania Kroll este surprinsă de publicația în cauză și nedumerită. Se presupune că scurgerea de informații a avut loc anume de la Procuratura Generală”, a declarat deputatul.

(VIDEO) Usatîi se ține de scamatorii. A venit cu un porumbel la conferință de piciorul căruia a agățat un stick

El a adăugat că a fost audiat Victor Barbăneagră, fostul viceministru al Finanțelor. Cel din urmă le-a prezentat documente importante pe care nu le-au găsit la Ministerul Finanțelor.

Totodată, a lansat o invitație repetată către Igor Corman, ex-președintele Parlamentului, pentru mâine, 16 iulie, ora 11:00. La fel, îl așteaptă pe Viorel Bîrca, fostul vicepreședinte al BEM și pe Victor Bodiu, ex-membru în Consiliul de administrație.

Alexandru Slusari a mai asigurat că audierile la Comisie se vor încheia în câteva săptămâni, iar deja în august, împreună cu colegii, va prezenta raportul despre evenimentele în ordine cronologică soldate cu frauda bancară.

Nu exclude că ar putea fi audiat ex-premierul Vlad Filat, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și politicianul Renato Usatîi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile