Logo Realitatea.md

(VIDEO) Igor Dodon prevede trei scenarii pentru viitorul său politic

10 Iunie 2019, 14:36 // Actualitate

Igor Dodon consideră că pentru perioada următoare sunt posibile trei scenarii. Acestea au fost discutate de către șeful statului astăzi, 10 iunie, la o întâlnire cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.

Potrivit IPN, în cadrul declarațiilor de presă făcute după întrevedere, președintele Igor Dodon a precizat că unul dintre scenarii, cel mai bun pentru Republica Moldova, îl reprezintă începutul activității legale în toate instituțiile de stat și transmiterea pașnică a puterii către noul Guvern condus de Maia Sandu.

„Probabilitatea acestui scenariu este foarte mare și eu sunt sigur că acest scenariu va fi. Depinde de poziția partenerilor externi și de decizia noastră comună, pe intern”, a declarat Igor Dodon.

El a spus că scenariul numărul doi este cel al Partidului Democrat, prin care acesta va încerca să meargă pe ideea alegerilor anticipate pe 6 septembrie. „Acest scenariu, eu cred că nu are șanse de izbândă și noi vom face tot posibilul ca să nu aibă loc”, a spus Igor Dodon.

În ceea ce privește cel de al treilea scenariu, șeful statului s-a referit la o destabilizare totală din partea Partidului Democrat, care va încerca să mențină puterea inclusiv prin admiterea vărsărilor de sânge. „Informațiile pe care le dețin mă fac să cred că el va merge pe scenariul numărul trei”, a spus președintele.

Potrivit lui, Partidul Democrat are o problemă cu președintele legitim și în acest context, vor să scape de el. În acest sens, în opinia sa, prima variantă a PDM ar fi arestarea lui, a doua variantă ar fi șantajarea familiei, astfel încât să îi determine fuga din țară, iar a treia variantă luată în calcul de PDM ar fi lichidarea fizică.

PDM deocamdată nu a comentat declarațiile de mai sus.

La întrevedere au participat 30 de șefi de misiuni și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, acreditate în Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

HOROSCOP. Ce prezic astrele actorilor politici din Republica Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile