Logo Realitatea.md

(VIDEO) În timp ce Dodon discuta cu Chicu și Greceanîi la Reședința de stat, PAS protesta la Președinție

03 August 2020, 12:53 // Actualitate

Mai mulți membri și simpatizanți ai PAS, printre care președinta Maia Sandu, au protestat luni, 3 august, în fața Președinției și i-au cerut președintelui Igor Dodon să nu semneze pentru numirea judecătorilor pe care PAS îi consideră corupți în funcții-cheie din sistemul judecătoresc. S-a scandat: „Dodon, nu semna”; „Rușine”; „Clima și Dodon la tomberon”. Între timp, însă, Igor Dodon nu se afla la Președinție, ci la Reședința Stat de pe strada Nicolae Iorga din capitală, acolo unde în fiecare luni are loc ședința tradițională cu speakera Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu.

„Dodon își construiește justiție pentru el și pentru toți hoții și corupții. Suntem aici să îi spunem încă odată, Clima n-o să-l ajute. Oamenii au înțeles că hoția este de vină pentru sărăcia lor, pentru faptul că cei dragi lor trebuie să plece din țară. Oamenii au înțeles că trebuie să ne unim și să scăpăm de acești hoți. Vă invităm să semnați petiția pe care am lansat-o, pentru ca să audă mesajul și acest personaj”, a declarat Maia Sandu.

Totuși, solicitată de presă, Președinția a oferit o reacție prin Serviciul mass-media, care a comentat în următorul fel: „Unii politicieni au început campania electorală și promovarea sloganelor înainte de termenul prevăzut de legislația electorală. Se caută orice motiv, presupus, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni. În particular, când vorbim despre Maia Sandu și justiție, să ne amintim că dumneaei, fiind prim-ministră, a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituționale”.

Este de menționat că PAS a lansat și o petiție pe subiectul judecătorilor corupți. În fapt, este vorba despre candidaturile care au fost selectate, marțea trecută, cu majoritatea de voturi, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Inclusiv atunci, PAS a protestat în fața CSM.

CITEȘTE ȘI:

Nagacevschi a plecat de la CSM, cu promisiunea că va urmări online ședința. Înainte de asta, PAS și Platforma DA au protestat pe rând (VIDEO)

Nici Liliana Catana și nici Anatolie Țurcan nu au reușit să ia numărul necesar de voturi la CSM pentru șefia CSJ

Dacă președinte încă nu, atunci CSM a găsit doi noi vicepreședinți pentru CSJ: Nadejda Toma și Tamara Chișca-Donev

Clima sau Iordan: Pe cine au ales membrii CSM pentru funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău?

Reacții după decizia CSM de a-l propune pe Clima președinte al CA Chișinău

Chicu, nemulțumit de numirea unei magistrate în funcția de vicepreședinte al CSJ, însă de Clima nu a pomenit nimic

Peter Michalko a reacționat la deciziile CSM-ului: Oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile