Logo Realitatea.md

(VIDEO) Încă un chioșc „Moldpresa” a fost evacuat din capitală, chiar și pe timp de pandemie

26 Martie 2020, 11:58 // Life

Evacuarea chioșcurilor de presă continuă, chiar și pe timp de pandemie de coronavirus! Astăzi a mai fost evacuată o gheretă a Moldpresa Grup, cel mai mare distribuitor cu amănuntul al ziarelor și publicațiilor periodice din Republica Moldova, din sectorul Rîșcani al capitalei.

Anterior, reprezentanții presei scrise din Republica Moldova au întocmit un demers către președintele Igor Dodon, speakera Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu și primarul capitalei Ion Ceban. Și-au exprimat dezacordul cu privire la acțiunile administrației publice locale în ce privește interdicțiile impuse difuzării presei periodice, „or comercializarea lor este lichidată prin instrumente ilegale ale preturilor și instituțiilor subordonate”, mai ales în contextul în care statul este obligat să garanteze libertatea presei.

Până în prezent, nu au obținut niciun răspuns.

Este de menționat că, deși autoritățile locale nu au anunțat oficial un război anume cu unitățile de distribuție cu amănuntul al presei, dă de bănuit faptul că, în preajmă sunt alte chioșcuri în care se vinde cafea sau alte produse alimentare, dar anume cel al „Moldpresa” a fost evacuat.

La același subiect:

Pericol de lichidare a distribuției cu amănuntul al presei! Moldpresa Grup bate alarma (VIDEO)

Primarul capitalei s-a sesizat despre pericolul de lichidare a distribuției cu amănuntul al presei, în contextul evacuării gheretelor „Moldpresa”

(VIDEO) Protest la Primăria Chișinău, împotriva lichidării distribuției cu amănuntul al presei! Care a fost reacția municipalității

(VIDEO) Alarmant! Reprezentanți ai ziarelor: „Fără de presă, o țară sălbăticește. Evacuarea chioșcurilor Moldpresa este o acțiune anticultură”

(stop cadru) Voronin despre lupta cu chioșcurile din capitală

„Presa se lichidează, iar cafeaua și alte produse se înmulțesc”! Încă un chioșc Moldpresa, evacuat în pofida protestelor angajaților (VIDEO)

(VIDEO) Protestele împotriva evacuării chioșcurilor „Moldpresa” continuă: „Jos mâna de pe presă!”

(doc) Presa este în pericol! Scrisoare deschisă adresată conducerii țării, prin care se cere reamplasarea chioșcurilor „Moldpresa”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile