Logo Realitatea.md

(VIDEO) Ion Șoltoianu vrea să revină în marele sport pentru o ultimă luptă: „Am așteptat-o 9 ani”

11 Martie 2020, 13:04 // SPORT

Ion Șoltoianu, dublu campion mondial la kickboxing, vrea să revină în marele sport, după 9 ani în care a stat în spatele gratiilor, pentru o ultimă luptă. Acesta vrea să-și încheie cariera spectaculos la Gala Kok.

„Lupta asta pentru mine este foarte importantă. Am așteptat-o 9 ani și vom vedea... Ringul arată tot. Îmi voi depune forțele, capacitatea mea de sportiv acumulată până acum. Mă voi strădui să fac o luptă interesantă și frumoasă”, a spus Șoltoianu într-un interviu.

El s-a arătat recunoscător lui Dorin Damir de la FEA că l-a acceptat să lupte. „Eu mă gândesc că dacă m-am pornit pe o cărărușă, trebuie să mă duc până la urmă și să pun punct cum îmi place mie, cum mi-a spus sufletul. Eu sper că la 28 martie, veți vedea ceea, ce eu am vrut să văd timp de 9 ani. Mai puțin de vorbit, ringul va arăta, dar eu voi face ceea ce pot și ce vrea țara mea să vadă, o luptă frumoasă”, a adăugat acesta.

Potrivit FEA, el urmează să se lupte pe 28 martie, pe Futsal Arena, cu sportivul Teemu Tuominen din Finlanda. Este de menționat că, pe fondul situației de coronavirus în lume, evenimentul ar putea fi amânat.

Ion Şoltoianu a fost condamnat în 2013 la 14 ani de închisoare pentru omor, pentru că l-a împuşcat mortal pe fostul polițist Ion Stratulat într-un local din centrul Chişinăului în toamna anului 2011. S-a dovedit că a impus o persoană să transcrie pe numele unui intermediar o parte din acțiunile firmei sale şi apartamentul. Mai deținea ilegal pistoale și un amortizor. 

După crimă, a încercat să fugă din țară, dar a fost încătușat la Varnița. Până în ultima instanță națională, avocații au susținut că clientul lor a tras din armă în legitimă apărare. 

Fostul sportiv a fost eliberat în vara lui 2019 din Penitenciarul nr. 13. El a beneficiat de mecanismul compensator, care acum se vrea a fi suspendat din cauză că peste jumătate din deținuții din țară au depus cereri în acest sens ca să iasă din pușcării. Acesta presupune reducerea termenului de pedeapsă din cauza condițiilor inumane și degrandate pentru care Republica Moldova nu o singură dată a fost condamnată la CEDO.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile