Logo Realitatea.md

(VIDEO) Jurnaliști sau cum se mai numesc oare... Cum explică judecătorul Lazari incidentul cu o echipă de filmare

21 Mai 2019, 10:20 // Societate

Ba citește sentința, ascunzându-și fața cu foaia, ba „pur și simplu atinge camera” ca să nu fie filmat... Judecătorul Sergiu Lazari a dat azi explicații în fața membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după un incident recent pe care l-a avut cu echipa de la Jurnal TV.

„A fost stabilită o ședință de judecată într-un dosar. S-au prezentat mai mulți operatori, din ăștia cu camere, jurnaliști sau cum se mai numesc oare... Grefierul a verificat și a spus că cineva din participanții procesului - un avocat al inculpatului - se reține și i-am spus ca să-i introducă pe toți în sală la aceeași oră. Acolo e o sală mică, s-au ocupat toate scaunele. Mai erau niște persoane în picioare și au intrat și aceste persoane cu camere. Unul din ele, cum să mă exprim așa mai diplomatic, prea insistent își făcea drum printre oameni, mai pe scurt îi împingea pe toți ca să fie cât mai aproape de tribună.

I-am spus: „Domnule, nu deschidem ședința. Așteptați în coridor, iar cum apare al doilea avocat, intrăm”. El continua să filmeze. Atunci nu i-am spus nimic. Când am ieșit pe coridor, iarăși același operator cu camera lui și mi s-a rupt involuntar: „Nu înțelegi tu cu binișorul” și am împins obiectivul. Nu am atins camera”, a spus Sergiu Lazari.

Embed:

CSM a luat act de nota informativă a Inspecției Judiciare referitor la informația din mass-media privind conduita judecătorului cu votul a nouă membri pro. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

În același timp, președintele CSM, Victor Micu, a venit cu un mesaj pentru presă și pentru judecători să respecte Codul deontologic. El a calificat incidentul dintre Sergiu Lazari și Jurnal TV „o chestiune de neînțelegere”.

Nu este prima dată când acest judecător nu manifestă respect față de jurnaliști. Un caz grav a avut loc în anul 2010, atunci când examina dosarul în care figura fostul șef al poliției municipale Iacob Gumenița.

Sergiu Lazari activează în sistemul judecătoresc din 1990.

Citeste tot despre: judecători, jurnaliști, Sergiu Lazari
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile