Logo Realitatea.md

(VIDEO) Locatarii unui bloc din capitală, încă nou după ani, bat alarma că riscă să se prăbușească

16 Octombrie 2020, 08:45 // Societate

Un bloc dat în exploatarea acum 10 ani ar putea să se prăbușească în caz de seism mai puternic. Cel puțin așa spun locatarii care susțin că această problemă se trage de la parcarea subterană. Pereții parcării ar fi îmbibați cu apă și ar putea ceda în orice moment. În același timp, admnistrația companiei de construcție se apără, spunând că locatarii au refuzat să utilizeze locurile de parcare.

Este vorba despre blocul de pe strada Nicolae Testemițeanu, nr. 37, din capitală.

Locatarii se plâng că parcarea subterană a fost construită cu nereguli, iar dacă nu vor fi întreprinse măsuri imediate, baza clădirii va fi afectată. Atunci când au procurat apartamentele, nici nu bănuiau că blocul e cu probleme.

Pe lângă faptul că nu pot folosi locurile de parcare pe care la fel le-au achiziționat, în plus, sunt probleme și cu ascensoarele vechi.

De cealaltă parte, administrația companiei de construcție spune că proprietarii de la bloc refuză să utilizeze parcarea subterană, întrucât ar fi nevoie de achitarea serviciilor corespunzătoare. Afirmă că toate regulile de construcție au fost respectate, iar scurgerile după ploile recente sunt în proces de a fi înlăturate.

Reportaj Jurnal TV

Locatarii de la bloc sunt în așteptarea rezultatelor expertizei, care ar indica cauza exactă a neregulilor. Între timp, se cere implicarea autorităților!

Citeste tot despre: Chisinau, parcare subterană
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile