Logo Realitatea.md

(VIDEO) Maia Sandu, pregătită pentru moțiunea de cenzură, după alegeri: „Voi da răspunsuri la toate întrebările”

03 Noiembrie 2019, 10:25 // Politica

„Vor merge și voi da răspunsuri la toate întrebările, dacă se va dezbate în Parlament moțiunea de cenzură. Unii oameni sunt deranjați de eforturile miniștrilor întru combaterea corupției. Voi veni cu argumente pe față, să apăr ceea pe ce insistăm”. Declarațiile au fost făcute de prim-ministra Maia Sandu, după ce și-a exercitat dreptul la vot, solicitată pentru o reacție la declarațiile lui șefului statului privind renegocierea coaliției după alegeri.

Embed:

„Discuțiile privind coaliția mereu vor avea loc. Pe Igor Dodon îl telefonează oamenii la Președinție și-l întreabă ce a făcut în cei 3 ani de când este președinte. Odată ce nu se vor mai scurge banii publici, vor avea mojorări de pensii, salarii. Guvernul a prevăzut creșteri pentru anul 2020”, a adăugat Maia Sandu.

Șefa Executivului a mai îndemnat cetățenii să iasă la votare. „Eu am votat pentru ca să nu mai avem oameni iresponsabili la Primărie, care au delapidat averea publică, au creat probleme cu care ne confruntăm astăzi. Îmi doresc acolo oameni onești și curajoși care să spargă toate schemele de corupție. Vreau să am siguranța că bugetul Chișinăului este folosit în interesul cetățenilor”.

Amintim că, anterior, PDM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Igor Dodon spunea că socialiștii nu o vor susține. În același timp, el a adăugat că „trebuie să facă totalurile alegerilor, trebuie să vedem cum ne mișcăm mai departe, vor discuta detaliat aceste subiecte, le vom propune pentru discuții partenerilor, care încă mai sunt parteneri, unii deja nu mai sunt și vom vedea cum ne mișcăm mai departe. Noi nu avem de gând să facem jocul cuiva și să votăm moțiuni de demisie a Guvernului la inițiativa cuiva. Dacă noi vom decide să nu mai susținem Guvernul, va fi altceva”.

Șeful statului a explicat că, dacă actuala coaliție de guvernare se va destrăma, PSRM nu va mai face majoritate cu nimeni și pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Este de menționat că azi, 3 noiembrie, are loc turul II al alegerilor locale generale, iar pentru șefia capitalei se luptă Ion Ceban de la PSRM și Andrei Năstase de la ACUM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile