Logo Realitatea.md

(VIDEO) Mama polițistului răpit de KGB-ul transnistrean, în lacrimi: „Dimineața a plecat la lucru...”

08 Octombrie 2020, 08:07 // Societate

Lacrimi și așteptare chinuitoare pentru familia lui Andrei Amarfii, ofițerul din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, răpit în dimineața de miercuri, 7 octombrie, din curtea casei, situată în zona de securitate în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Mama polițistului a povestit într-un interviu pentru Nordnews.md că acesta a plecat la muncă, așa cum face în fiecare zi, și a dispărut.

„El la lucru s-a dus, dar mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu, el aici stă, dimineață a plecat la lucru, mai departe nu știu ce s-a întâmplat, credeți-mă. Ce am ajuns! Ea lucrează la școală, nu vă pot spune nimic”, a spus mama băiatului.

Potrivit soției polițistului, acesta a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „KGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Vestea că Andrei Amarfii a fost răpit i-a șocat pe rudele și vecinii polițistului.

„Este din casă bună. Vă pot spune doar de bine despre el. N-am auzit nimic rău despre el. O dată în lună, poate de două ori îl vedeam pe el. În ultimul timp, din cauza serviciului ne vedem foarte rar”.

„Îl cunoaștem bine, de mulți ani. Nu are dușmani și își face lucrul bine. Nu a avut cu nimeni conflicte”, au precizat apropiații.

Misiunea OSCE este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele.

Despre acest subiect pe Realitatea.md:

Șeful de la SPIA a confirmat că un polițist de la Inspectoratul Florești a fost răpit! Investigațiile au pornit. „Eu sunt personal, aici, în Florești”

Procuratura raionul Florești a pornit un dosar penal în cazul polițistul răpit în această dimineață

SIS declară că a identificat angajații așa-zisului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpirea polițistului din Florești

Cazul polițistului răpit: MAI consideră că au fost pornite acțiuni ilegale de către forțele separatiste. A fost sesizat OSCE

Chișinăul face demersuri pentru a elibera polițistul de la IP Florești. Lesnic: „Sunt încălcate cele mai fundamentale drepturi ale omului”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile