Logo Realitatea.md

(VIDEO) Medalii pentru purceluși! Mai multe animale au participat la o competiție în cadrul Festivalului Barbeque

02 Iunie 2017, 21:51 // Societate

Au alergat maratoane scurte și au fost premiați cu laude, zâmbete și chiar medalii! Este vorba despre mai mulți purceluși care au participat astăzi la un campionat dedicat lor. Animalele au avut parte și de o susținere pe măsură. Zeci de oameni s-au adunat în jurul pistei de alergare pentru a-i încuraja dar și pentru a-i mângâia. Cei mai încântați au fost copiii, care spun că nu și-au imaginat că porcușorii pot fi atât de buni la sport.

Embed:

„Foarte interesantă. E ceva original. E interesant să vezi cum se întrec porcii, spune un vizitator.

„Formidabil. Am privit cu plăcere. Mai ales că purcelușul cela nu era chiar cel mai mășcățel, dar a ieșit primul. Are voință de învinge. Vin în fiecare an și am mare plăcere”, menționează o vizitatoare.

„Mi-a plăcut această cursă. E destul de interesant. Nu mă așteptam că porcușorii vor putea așa ceva să facă. Ar fi bine să se organizeze mai des așa evenimente”, a precizat alt vizitator.

„Mi-a plăcut cursa, nu mă așteptam că purceii pot fi atât de populari. Asemenea competiții ar trebui să fie organizate mai des”, spune o vizitatoare. 

„Frumușelul! El este câștigătorul! Bravo!”, au exclamat vizitatorii. 

Organizatorul evenimentului spune că participanții la competiție au fost selectați cu mare grijă:

„Al cincilea an consecutiv lucrăm cu fermierii care cresc acești purceluși, ne înțelegem cu ei, ei ni-i aduc, noi îi punem să alerge, după care ei se întorc acasă. Porcii sunt mici, au aproximativ 3-4 săptămâni. Această rasă de porci în general nu crește prea mult, dar cei din competiție sunt mici de tot”, a declarart organizatorul festivalului Barbeque, Marina Tiron. 

Competiția porcilor este deja o tradiție. Pentru prima dată, concursul a fost organizat în anul 2012 în cadrul evenimentului Barbeque Fest.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile