Logo Realitatea.md

(VIDEO) Momentul când Ambasadorii SUA și UE ies din clădirea Guvernului, după vizita „fulger”

06 Noiembrie 2019, 17:35 // Actualitate

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, și al cel al Uniunii Europene, Peter Michalko, la Chișinău au fost surprinși în această seară cum ieșeau din clădirea Guvernului.

Embed:

Potrivit surselor Realitatea.md, cei doi oficial ar fi avut întrevederi neplanificate la Guvern, după ce astăzi, Executivul și-a asumat în fața Parlamentului răspunderea pe Legea Procuraturii, fapt care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului condus de Maia Sandu.

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii. Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministra Justiției, Olesea Stamate și prevede ca „prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general”.

În aceste condiții, Guvernul Sandu ar putea cădea, dacă moțiunea de cenzură va fi susținută de majoritatea parlamentară.

Între timp, la același subiect:

(VIDEO) Stamate a anulat lista candidaților preselectați la PG: „Evaluarea a fost trucată”

Pe cine bănuiește Stamate: Botezatu sau Bobu? „La reevaluare, s-a decis că lista candidaților preselectați rămâne intactă”

ULTIMA ORĂ! PSRM cere demisia de onoare a ministrei Justiției Olesea Stamate

Guvernul Sandu poate fi demis până sâmbătă! Iată de ce

Reacția PSRM la inițiativa Maiei Sandu: Credem că știe că nu are cum să aibă susținerea Parlamentului

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile