Logo Realitatea.md

(VIDEO) Năstase cere ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor, dar și anunțarea în căutare internațională a celor doi

22 Iulie 2019, 13:32 // Societate

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, cere Procuraturii Generale ridicarea imunității parlamentare lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor și anunțarea în căutare internațională. Solicitarea a fost făcută în cadrul unui brifing de presă susținut câteva minute în urmă de către Năstase.

„Cer intenatarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat, proces tergiversat de către fostul și actualul procuror general interimar. Solicit ridicarea imunității procesuale a lui Șor și Plahotniuc și alții, dar și anunțarea în căutare internațională”, a declarat Năstase.

„Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a intrat, prin mijloace specifice de investigație, în posesia scrisorii oficiale venite din partea autorităților elevețiene, privind intenția de transmitere spontană a informației de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, emisă de Procuratura a 3 a cantonului Zurich cu privire la Plahotniuc Vladimir și alții”, a mai adăugat Năstase.

Acesta susține că scrisoarea ar fi fost transmisă procurorului general de atunci, Eduard Harunjen, care, la rândul său, a transmis-o Procuraturii Anticorupție, Adrianei Bețișor.

Autoritățile moldovenești urmau să confirme permiterea în condițiile solicitate de autoritățile elvețiene a primirii informației ce indicau suspiciuni de spălare de bani deținute de Procuratura a 3 a cantonului Zurich. Termenul limită fiind 21 iunie, 2019. Scrisoarea autorităților elvețiene a fost transmisă prin intermediul ex-procurorului general, Eduard Harunjen, la Procuratura Anticorupție, procurorului Adriana Bețișor. Documentul a fost însă tăinuit de către aceștia”, a declarat în încheiere ministrul Afacerilor Interne.

CITEȘTE ȘI:

O cauză penală pe numele fostului lider democrat ar fi fost deschisă de autoritățile din Elveția

Vlad Plahotniuc nu are vreun dosar penal în Elveția. Răspuns oficial!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile