Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM "a pus pe tavă" Chișinăul pentru Blocul Electoral ACUM. Țâcu: Trebuie să pun o bere

01 Martie 2019, 09:14 // Politica

La cinci zile după scrutinul electoral parlamentar din 24 februarie, șeful staffului electoral al Partidului Democrat (PDM) afirmă că formațiunea din care face parte ar fi ajutat Blocul ACUM să câștige alegerile locale noi din Capitală. 

"Noi am dăruit Chișinăul Blocului ACUM. Am făcut acest lucru foarte intenționat, pentru că noi l-am pus pe tavă. Se știe foarte bine situația din Chișinău. Ridicați rezultatele alegerilor prezidețiale, ridicați rezultatele alegerilor din 2014 și veți vedea că majoritatea circumscripțiilor trebuiau să fie câștigate de către socialiști", a precizat Vladimir Cebotari, invitatul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR.

Potrivit lui Cebotari, atât PDM, cât și PSRM se bat pentru același alegător, iar în urma acestui plan, ACUM urma să fie principalul beneficiar.

"Ce am făcut noi? Am intrat în această competiție pentru a scădea șansele socialiștilor și a crește șansele Blocului ACUM. Concurenții Blocului ACUM pe segmentul lor nu au deținut o concurență adevărată. Candidații PSRM și PDM concurează pentru unul și același alegător, cel cu viziuni sociale. Evident că acest număr de oameni era unul care era prognozabil și trebuia să se împartă opțiunile între noi și ei. Noi am știut că nu vom lua un număr suficient de voturi pentru a câștiga", a adăugat democratul.

În concluzie, Octavian Țîcu a ținut să facă o glumă, menționând că după emisiune ar trebui să pună o bere democratului Vladimir Cebotari.

CITEȘTE ȘI:

(UPDATE) Mandatul lui Andrei Năstase nu a fost validat. Reacția lui Ion Ceban (VIDEO// DOC)

Alina Russu explică „pe înțelesul tuturor” de ce alegerile din Capitală au fost declarate nule (VIDEO)

Decizie finală. CSJ a respins solicitarea PSRM privind nulitatea alegerilor din Capitală și a menținut încheierea primei instanțe (DOC)

CSJ a restituit cererea privind reexaminarea cauzei declarării nulității alegerilor înaintată de Andrei Năstase (DOC)

”Ziua tăcerii” și interdicția de ”100 de metri” – EXCLUSE. Modificările cu referire la agitația electorală au fost VOTATE în lectură finală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile