Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM cere modificarea regulilor de joc ale ANI: Instituția este o bâtă politică folosită de Dodon

22 Ianuarie 2021, 11:33 // Politica

„Autoritatea Națională de Integritate este utilizată de către Igor Dodon drept bâtă politică pentru a lovi în cei care au avut demnitate de a nu-l susține pe fostul președinte în cadrul campaniei electorale din toamna anului 2020”. Declarația aparține președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit deputatului, în ultima perioadă de timp, tot mai mulți membri ai PDM care nu l-au susținut pe Igor Dodon pe parcursul campaniei electorale, sunt presați și șantajați de către ANI.

„ANI a fost creată, ca de obicei, cu scop nobil pentru a verifica integritatea demnitarilor. Azi, ANI teorizează primarii, directorii de școală, de grădinițe, de centre medicale, organizându-le controale la comandă celor incomozi. După aceasta, „culiocul și borsetka” merg la fiecare pentru ai cumpăra, ai determina să părăsească PDM”, a declarat Pavel Filip.

Astfel, liderul democraților afirmă că formațiunea își va proteja membrii, înregistrând un nou proiect de lege prin care „această bâtă politică să fie scoasă din mâna politicienilor”. 

„Prin acest proiect de lege stabilim un termen de doi ani de la încheierea activității în care ANI poate institui un control asupra primarilor, șefilor instituțiilor de învățământ, grădinițe și centre medicale. În același timp, acest termen de prescripție nu este valabil pentru procurori, judecători, deputați și prim-miniștri”, a adăugat Pavel Filip.

Citeste tot despre: ANI, Pavel Filip, PDM, șantajul PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile