Logo Realitatea.md

(VIDEO) Pe șoferi, în special pe cei care au mașini cu numere de înmatriculare străine, îi așteaptă mari schimbări

20 Mai 2020, 16:24 // Auto

Guvernul Republicii Moldova a luat atitudine oficială cu privire la ultimele curse ilegale între șoferi de mașini prin capitală. Prim-ministrul Ion Chicu a dat indicație ministrului de Interne, Pavel Voicu, și ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, să întocmească un proiect care să conțină un șir de modificări la cadrul legal ce vizează șoferii, în special, cei ale căror mașini au numere de înmatriculare străine.

Foto simbol

„Despre aceste competiții neautorizate ale unor grupuri de cetățeni am discutat luni. Eu cred că sunt crime, atentate evidente la viața oamenilor. Vă rog să pregătiți proiectul de modificare a legislației în acest sens și să-l prezentați la ședința următoare”, a declarat Ion Chicu.

Oficialul a mai adăugat următoarele: „Am observat că încălcări de acest gen sunt admise și de șoferi cu mijloace de transport cu numere de înmatriculare străine. Cumva sunt privilegiați, pentru că nu-i putem identifica operativ. Să venim și aici cu modificări, ca să-i responsabilizăm”.

„Vă rog să creați un grup de lucru. Situația nu mai poate fi tolerată. Să fie aplicată toată asprimea și duritatea”, a conchis premierul.

Proiectul urmează să fie prezentat la următoarea ședință a Guvernului. Este de menționat că, de regulă, miniștrii se întrunesc în fiecare zi de miercuri.

CITEȘTE ȘI:

Șoferul care a provocat accidentul în centrul Capitalei va sta după gratii 30 de zile

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile