Logo Realitatea.md

(VIDEO) Plahotniuc ar încerca să obțină azil politic în Emirate

01 Octombrie 2020, 08:19 // Actualitate

Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu mafiotul bulgar Vasil Bojkov la mijlocul lui septembrie, în Emiratele Arabe Unite. Informațiile au fost dezvăluite în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. Plahotniuc și-ar ține o parte din banii cash acolo și tot acolo ar încerca să obțină azil politic.

„Sursele noastre ne spun că, în prima jumătate a lui septembrie, pentru o perioadă scurtă, Plahotniuc a fost în Emiratele Arabe Unite. A avut întrevederi cu o figură extrem de controversată, cu mafiotul numărul 1 din Bulgaria, Vasil Bojkov”, a dezvăluit prezentatorul emisiunii citate, Alex Cozer.

Potrivit surselor rămase în anonimat, Plahotniuc ar încerca să obțină azil politic în Emiratele Arabe Unite, în condițiile în care din partea Turciei i-ar fi greu să obțină acest lucru, pentru că Republica Moldova are tratat de extrădare cu acest stat.

La același post tv s-a anunțat că Plahotniuc ar fi fost vizitat la Istanbul de către Vladimir Andronachi, Vladimir Cebotari, Andrian Candu și Vlad Filat. Cebotari și Filat au negat.

Pe 28 septembrie, Plahotniuc a zburat către Cirpu, fiind însoțit de doi bărbați și o femeie. S-ar fi cazat la hotelul Titanic Mardan Palace, unde ar fi stat în perioada 10-28 septembrie.

Bojkov este cercetat în Bulgaria pe șapte capete de acuzare, pentru conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni, etc. Totodată, acesta este beneficiarul „Loteriei Moldovei”.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent.

Marți, 29 septembrie, autoritățile turce au notificat Procuratura Generală din Moldova că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul țării lor. Astăzi, MAI a anunțat că avea de mai mult timp informații despre ultimele locuri de aflare a lui Plahotniuc, că acesta a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România, dar că procesul de căutare a fostului lider PD s-a complicat din cauza presei și a unor politicieni.

CITEȘTE ȘI:

Usatîi: „Plahotniuc face mișmașuri cu Dodon”. Avocatul oligarhului minte că acesta nu a părăsit teritoriul SUA

Procuratura cere extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din Turcia, care se află în această țară de la începutul lunii septembrie

Plahotniuc ar fi relaxat în Turcia, pentru că „justiția este corectă” față de cea din Moldova, spune avocatul său

MAI-ul nostru știa de mult timp că se află în Turcia, dar acum nu știe dacă a părăsit-o

Serial turcesc despre marșrutul lui Plahotniuc! Până autoritățile dețin oficial destinația, Usatîi anunță despre alta

Însuși Dodon știa că Plahotniuc traversează frontiere! „Nimeni nu se va putea ascunde de justiția moldovenească”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile