Logo Realitatea.md

(VIDEO) Polițistul despre care vorbește azi Internetul s-a ales cu ancheta de serviciu. Se va stabili dacă și-a depășit atribuțiile

03 Iunie 2020, 18:36 // Societate

Un trecător a filmat cum doi polițiști documentează un caz de comerț stradal neautorizat, după care a publicat video pe Facebook, cu solicitarea ca șefia Inspectoratului în cadrul căreia activează să se autosesizeze. Din imagini, se vede că și alți trecători s-au implicat, arătându-se nemulțumiți de comportamentul cel puțin al unui om al legii. Aceștia i-au făcut observație că a agresat fizic și verbal o femeie bănuită de comerț stradal neautorizat.

În consecință, poliția a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că Direcţia inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției.

„Poliția Națională nu tolerează asemendea comportament din partea angajaților, care ar trebui să comunice și să intervină decent, în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea. Dacă ancheta va stabili că angajatul și-a depășit atribuțiile de serviciu și a acționat contrar legii, polițistul va fi sancționat conform legislației”, scrie în comunicat.

Se cunoaște până la moment că, pe la ora 11:00, angajata sectorului de poliție al Inspectoratului de Poliție Rîșcani a fost solicitată telefonic de către locatarii blocului amplasat pe bd. Moscova, pe faptul că la intersecția străzii Matei Basarab și bd. Moscova, de către persoane în etate, preponderent din suburbiile capitalei, este organizat și desfășurat comerț stradal neautorizat.

La fața locului, ea s-a deplasat cu un coleg. Ambii au constatat că cinci persoane în etate au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice.

„Patru din cele cinci persoane s-au conformat cerințelor legale ale forțelor de ordine, de a se deplasa la piața autorizată de către APL, care se află la 100 de metri distanță. O doamnă categoric a refuzat deplasarea la piață, invocând diferite motive, comunicând de 4 ori nume de familii și date eronate”, scrie în același comunicat.

Femeii i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție, iar ultima a ignorat cerințele. Ce s-a întâmplat după, vedeți în video-ul de mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile