Logo Realitatea.md

(VIDEO) Prima ședință în dosarul „alimentelor alterate”, amânată cu o lună! MOTIVUL

08 Iunie 2017, 13:28 // Societate

Prima şedinţă de judecată în dosarul licitaţiilor trucate privind livrarea produselor alimentare în instituţiile de învăţământ, care urma să aibă loc astăzi, 8 iunie, a fost amânată. Decizia a fost luată de magistratul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani.

Procurorul care instrumentează cazul a explicat că ședința a fost amânată pentru că un inculpat a invocat că este bolnav, iar un avocat este implicat într-un alt proces. „Urmează să vedem probele care vor fi prezentate la ședința viitoare, precum și cererea unui avocat care ar fi implicat într-un proces cu persoane arestate”, a punctat acesta, precizând că este vorba despre două cauze penale puse pe rol în care sunt vizate nouă persoane.

Cazul a patru inculpați va fi examinat la Judecătoria Buiucani, iar a altor cinci - la Judecătoria Rîșcani, unde va avea loc o ședință la sfârșitul acestei luni.

Totodată, ședința de astăzi a fost amânată cu aproape o lună, mai exact, pentru data de 3 iulie 2017, la ora 11:00.

De menționat că în privința a încă 15 persoane, printre care angajați ai Direcției educație, ai Ministerului Apărării și agenți economici, urmărirea penală continuă. Acestea sunt învinuite de corupere, trafic de influenţă, abuz şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, pe masa copiilor au ajuns produse alterate, iar statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei. Cinci dintre învinuiţi şi-au recunoscut integral vina şi au fost plasaţi sub control judiciar.

Citește și:

Dosarul alimentelor alterate din grădinițe, trimis în instanță! În fața magistraților vom compărea 9 acuzați

Firma ascunsă a familiei unui șef de la CNA, care a descins în dosarul „alimentelor alterate” din grădinițe, la iveală. Reacția Centrului

Interceptări telefonice în dosarul produselor alimentare: ”Vrei să mă otrăjesc eu?! Ia şi dă-le la o grădiniţă”. Atenție, limbaj licențios! (AUDIO)

46 de percheziții, 23 de bănuiți, 16 reținuți și peste 30 de dosare! Produse alterate erau livrate în special la grădinițe. Este vizată și Armata - DETALII NOI (VIDEO)

IMAGINI de groază: Carne și pește împuțit. Ce produse au mai găsit ofițerii CNA în urma perchezițiilor în depozitul unui agent economic, reţinut în dosarul licitaţiilor trucate

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile