Logo Realitatea.md

(VIDEO) Profesorul de la Ocnița a venit cu scuze, explicând totodată cât de necesar este ca tinerii să iasă la vot

25 Septembrie 2020, 07:42 // Politica

Boris Cușnir, profesorul din orașul Ocnița care a devenit subiect în presă, după ce a apărut un video în care le vorbește elevilor despre alegerile prezidențiale, a venit cu scuze către persoanele în etate, pentru că i-a numit „idioți”. „N-am avut în gând să umilesc persoanele în etate. Vin cu scuzele de rigoare pentru toată populația care s-a simțit umilită”, a explicat acesta.

„Sunt profesor de educație fizică la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din orașul Ocnița. Am un stagiu de 33 de ani de activitate pedagogică. Sunt profesorul vizat într-un filmuleț care, printre altele, a fost filmat fără acordul meu, pe ascunse, și a fost plasat în spațiul public. 

Vreau să vin cu scuzele de rigoare pentru cuvintele nepotrivite în adresa persoanelor în etate. Știți că am un respect deosebit pentru persoanele în etate. În curând, voi fi și eu bunel, și nu poate fi viitorul fără trecut.

Am venit azi (n.r. aseară) la locul unde s-a petrecut filmarea propriu-zisă. Este drumul pe care ne întorceam de la păduricea unde mai jos se găsește iazul la care petrecem lecțiile de atletism la educația fizică, și anume crossul.

Întorcându-ne în pauză, după lecția a treia, am fost provocat la o discuție legată de viitoarele alegeri prezidențiale. În discuție, m-am străduit să le explic că viitorul țării este în mâna lor și că, luând statisticile, majoritatea tinerilor între 18-25 de ani nu ies la vot, dar preferă alte ocupații în ziua alegerilor. Le-am explicat că este necesar să iasă la vot și să hotărască destinul țării”, a declarat profesorul Boris Cușnir.

Profesorul consideră că fiecare cetățean este dator să iasă la vot, iar explicarea poziției civice elevilor „este o datorie a fiecărui profesor”. „Încă o dată vin cu scuze de rigoare. Mulțumesc”, a conchis acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile