Logo Realitatea.md

(VIDEO) Promitea joburi bine plătite, dar ajungeau să muncească pentru bănuți în Portugalia. Un bărbat, suspectat de trafic de ființe umane

11 Iunie 2019, 11:08 // Societate

Administratorul unei agenții de plasare în câmpul muncii în străinătate cu sediul în mun. Chișinău, în vârstă de 30 de ani, membru al unei grupări infracționale transfrontaliere, a fost reținut de către oamenii legii. Acesta este suspectat de trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă în țările spațiului Uniunea Europeană.

Embed:

În urma investigațiilor, s-a stabilit că începând cu luna septembrie 2018, traficanții, urmărind scopul exploatării prin muncă și servicii forțate, sub pretextul angajării la un loc de muncă legal și bine plătit în Portugalia în domeniul agriculturii, au recrutat mai multe persoane originare din Republica Moldova.

Ulterior, liderul grupării împreună cu alte persoane necunoscute, folosindu-se de poziția de vulnerabilitate a victimelor le-au transportat și adăpostit într-o localitate din Portugalia. Ajunși la destinație, suspecții au confiscat de la victime actele de identitate.

Totodată, sub pretextul restituirii unei datorii neachitate de către victime și a cărei mărime nu a fost stabilită în mod rezonabil, prin amenințare cu violența fizică au fost impuși să practice diferite lucrări agricole, înafară de cele promise inițial, fără a le fi achitat salariul promis.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de procurorii PCCOCS și ofițerii INI la domiciliul suspectului și sediul agenției au fost depistate și ridicate circa 200 de contracte de prestare a serviciilor pe numele cetățenilor Republicii Moldova, care au plecat în străinătate la muncă sau urmează să plece la muncă, agende cu înscrisuri de ciornă, carnete, mijloace bănești, recipise și confirmări de transferuri bănești.

La moment, administratorul agenției este plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 pînă la 15 de ani.

La moment, continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării și reținerii tuturor făptuitorilor, precum și identificarea altor victime care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului infracțional, dar și confiscarea bunurilor infracționale, obținute de către învinuiți pe cale ilegală.

CITEȘTE ȘI:

Procuratura Generală a inițiat un proces penal pentru a investiga legalitatea finanțării PSRM

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2148 -0.2782%
USD USD 17.3404 -0.3546%
RUB RUB 0.2727 -0.1465%
RON RON 4.0202 -0.3075%
UAH UAH 0.7350 0.0953%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

05 dec, 19:48 //

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

06 dec, 10:00 //

LIVE! Membrii CSM susțin un briefing de presă despre schimbările din sectorul justiției

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

06 dec, 11:24 //

Ei sunt cei trei adjuncți ai procurorului general Alexandr Stoianoglo

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM