Logo Realitatea.md

(VIDEO) Pronunțarea sentinței în dosarul protestului de acum 5 ani, amânată. „De azi pe mâine...”

13 Ianuarie 2021, 16:10 // Actualitate

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, urma să pronunțe miercuri, 13 ianuarie curent, sentința în dosarul în care figurează - Vrej Martirosian, Aureliu Pisica, Fiodor Cioina și Oleg Sarbu - patru dintre participanții la protestul din ianuarie 2016, organizat împotriva învestirii Guvernului condus de Pavel Filip. Nu a fost să fie! Judecătoarea Angela Vasilenco a amânat ședința de judecată pe două săptămâni. „Era de așteptat...”, a punctat unul dintre învinuiți, în cadrul declarațiilor de presă.

Era de așteptat că nu va fi ședință, că judecătoarea își mai rezervă timp. Este o bănuială rezonabilă, pentru că pe dosare politice se tergiversează intenționat pronunțarea sentinței. De azi pe mâine... Asta pentru a ne ține în captivitate și intimidări. Sper că la următoarea ședință totuși judecătoare se va expune dacă ne condamnă sau ne achită”, a declarat învinuitul Aureliu Pisica.

În aceeași ordine de idei, Fiodor Cioina a adăugat următoarele: „Mi-au cusut un dosar politic procurorul Lilian Bacalîm și Igor Movilă. Nu am făcut dezordine, ci am luptat pentru binele poporului. Mi-am pierdut familia, apartamentul, am rămas pe drumuri. Am vrut o schimbare. Nu-l înțeleg pe domnul procuror. Nu are nicio acuzație clară...”.

Totodată, Vrej Martirosian și-a reiterat poziția, precum că dosarul politic ar fi fost fabricat la indicația fostului lider PDM, fugarul Vlad Plahotniuc.

Învinuiții pledează nevinovați. Procurorii de caz nu au fost de găsit pentru comentarii.

Este de meționat că sentința ar urma să fie pronunțată deja pe data de 27 ianuarie curent, la ora 15:00, tot la Judecătoria Buiucani. 

Citeste tot despre: protest, sentință
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile