Logo Realitatea.md

(VIDEO) PSRM va depune o plângere penală privind modul în care a fost (re)pornit dosarul finanțării partidului

22 Ianuarie 2020, 11:58 // Politica

Deputații socialiști vor depune o plângere penală la Procuratura Generală pentru a afla mai multe despre modul în care a fost pornit în 2016 un dosar privind finanțarea partidului, ulterior încetat, apoi repornit în 2019. Ei acuză că este vorba despre un dosar fabricat și asta la comanda fostei guvernări, pe vremea când Vlad Plahotniuc era liderul PDM.

Embed:

Anunțul a fost făcut de către PSRM, în persoana Zinaidei Greceanîi, Adelei Răileanu și a lui Vlad Batrîncea, care au ieșit azi cu o conferință de presă.

„Igor Dodon și Partidul Socialiștilor nu s-a temut de aceste dosare. Amintim că anume PSRM a făcut pasul decisiv pentru a înlătura regimul „Plahotniuc”. Am făcut demersuri oficiale către instituții de drept pentru a vedea cine de fapt stă în spatele acestor acțiuni ilegale și abuzive de fabricare a unor dosare împotriva socialiștilor”, a declarat Vlad Batrîncea.

Socialiștii spun că, de fapt, ar cunoaște numele celor care au pornit urmărirea penală, au instrumendat dosarul, dar vor să confirme asta prin documente oficiale. 

„Cum a fost instrumentat și dacă s-au luat în calcul circumstanțele politice, când dosarul a fost redeschis în toamna anului 2019. Sunt nume de politicieni, dar vrem să-i cunoaștem oficial. Astea reprezintă un șantaj la adresa PSRM, iar cei care se folosesc trebuie să răspundă pentru tot. Vrem să știm dacă există legătură cu dosarele intentate împotriva PSRM cu filajele împotriva colegilor noștri din ultimii ani”, a adăugat Vlad Batrîncea.

Potrivit socialistului, din 2016 până în prezent, cu excepția a patru luni, când PSRM era în coaliție cu Blocul ACUM, dosarele în cauză nu ar fi fost folosite împotriva socialiștilor. Ba mai mult, a făcut referire la o oarecare declarație a fostei prim-ministre Maia Sandu, care ar fi spus că dosarele sunt politizate și lipsite de probe.

Deocamdată, nu știm dacă Maia Sandu a spus asta. Urmează să publicăm reacția fostei oficiale într-un nou articol.

Amintim că urmărirea penală pornită în 2019 pe faptul finanțării ilegale ale PSRM din străinătate a fost conexată la dosarul penal din 2016. O ordonanță în acest sens a fost semnată de Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție bănuit în prezent de abuz în serviciu și fals în acte.

La același subiect:

Ce s-a întâmplat cu procesul penal deschis pe posibila finanțare a PSRM cu bani din Rusia (DOC)

Iurie Reniță a prezentat un document ce demonstrează că PSRM a folosit bani din offshore pentru campania electorală prezidențială din 2016 (VIDEO/DOC)

(doc) Procuratura Anticorupție va investiga creditele PSRM-ului din Bahamas cu care Dodon s-ar fi făcut șef de stat

Alexandr Stoianoglo, despre dosarul „finanțării PSRM”: „PG nu s-a implicat, decât la solicitarea Zinaidei Greceanîi”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”