Logo Realitatea.md

(VIDEO) Să vezi și să nu crezi. Poliția prezintă imagini video cum doi polițiști din Hîncești sunt atacați în plină stradă

08 Aprilie 2021, 13:59 // Actualitate
Caz ieșit din comun în satul Boghiceni, raionul Hîncești. Aseară, în jurul orei 18:00, doi angajați MAI au fost atacați în stradă de cinci persoane, patru bărbați și o femeie. Indivizii au deschis forțat ușa de la automobil unde se afla și oamenii legii. Aceștia au stricat geamul, iar în consecință, polițistului i-au fost aplicate și cîteva lovituri în față. Poliția a publicat imagini video de la incident.
Embed:
Potrivit oamenilor legii, după ce au oprit automobilul, suspecții au deschis forțat mijlocul de transport și au deteriorat geamurile. Polițistul a fost amenințat cu vătămarea integrității corporale, iar în consecință, un ciob de sticlă de la geamul spart, i-a provocat o excoriație în regiunea feței. 
 
În momentul documentării, aceștia au manifestat un comportament agresiv și nesupunere cerințelor legale ale angajaților, iar femeia a lovit un alt angajat al poliției în regiunea capului și cu picioarele a lovit în automobilul de serviciu Dacia Duster.
 
Deoarece erau agresivi și au opus rezistență, aceștia au fost reținuți, fiindu-le aplicată forța fizică și mijloacele speciale.
 
În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru huliganism și ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească și refuzul testării alcoospice pentru stabilirea stării de ebrietate.
 
Suspecții riscă până la 8 ani de închisoare, muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce.
 
Totodată, pe faptul ultragierii angajaților poliției, cât și pe faptul aplicării de către polițiști a forței fizice și a mijloacelor speciale, urmează a fost sesizată Procuratura raionului Hîncești.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile