Logo Realitatea.md

(VIDEO) Salată șubă - gătită de un francez: „J'adore la Moldavie”

12 Ianuarie 2021, 15:07 // Life

Francezul Bertrand Vinsu - un videograf de profesie, dar și un cunoscut gurmand pentru comunitatea sa de urmăritori pe social media - a gătit „șubă”. Șuba este o salată rusească care se regăsește pe mesele de sărbătoare ale moldovenilor, mai ales, de Revelion. Rețeta a găsit-o în cartea „Moldova din bucătăria mamei mele” a cărei autoare este moldoveanca Nata Albot, stabilită în prezent în Canada.

Bertrand Vinsu s-a filmat pentru canalul său de YouTube. Acesta a povestit pentru un portal local că i-a fost ușor să editeze video. A utilizat o lumină pentru bucătărie mai specială, a instalat camera de filmat, și-a agățat lavaliera, nu înainte de a-și pregăti ingredientele necesare pentru salată. În special, răzătoarea!

Francezul a subliniat că video-urile sale cu rețete sunt potrivite mai mult pentru cei cărora nu le este frică să experimenteze cu gusturile culinare.

Nu are un număr considerabil de urmăritori, dar acesta a spus că, chiar dacă o să aibă doar doi, va continua să se filmeze, pentru că asta-i aduce plăcere.

„J'adore la Moldavie” (tr. din fr. - ador Moldova), a exclamat la începutul video-ului.

Șuba este o salată rusească cu hering marinat și legume fierte - sveclă, cartofi, morcov. La dorință se pune și ceapă tăiată cubulețe, iar pentru înfrumusețare - ouă fierte. Toate ingredientele să dau prin răzătoare și se așează în straturi. Între straturi, se unge cu maioneză. 

A fost descoperită în bucătăriile scandinave și germane prin anul 1845, însă a devenit populară un pic mai târziu, rămânând un deliciu specific rușilor.

Citeste tot despre: salată, șubă
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile