Logo Realitatea.md

(VIDEO) Scheme frauduloase la Asociația Internațională a Transportatorilor Auto! Președintele acesteia acuză membrii de atac raider

27 Iulie 2016, 13:09 // Economie

Atac raider la Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova. Acuzațiile vin din partea directorului asociației, Grigore Bernavschi, care a fost demis la doi ani de la numirea în funcție. El susține că membrii asociației vor să scoată, prin scheme frauduloase, mai mulți bani din cadrul organizației. Bernavschi afirmă că, timp de doi ani, nu a permis ca activele asociației să fie vândute, fapt ce i-a nemulțumit pe unii membri ai acesteia.

Embed:

„Eu am fost demis la această adunare unii membrii care sunt din echipa veche MUSCA 1.20- 1.36 Unde nu am fost de acord cu multe decizii de ale lor care au un caracter dubios chiar și biografiiele la membri cam dubioase sunt și nu am fost deacord cu unele hotărâri ale consiliului”, a declarat Bernavschi. 

Potrivit statutului asociației, președintele este ales pentru un mandat de cinci ani. Bernavschi deține această funcție de numai doi ani și spune că membrii Consiliului asociației își doresc acum un președinte, care poate fi manipulat și cu ajutorul căruia să scoată surse financiare din AITA. 

„Președintele poate fi demis din funcție dacă el face careva fraude, dacă el încalcă legea. Președintele are un mandat de cinci ani de zile eu l-am executat în tocmai abia doi ani de zile”, a menționat directorul AITA. 

Bernavschi spune că decizia de demitere va fi contestată în judecată.

„Mișcarea asta este ilegală și nu cred că justiția va permite așa ceva. Asta este ilegală eu sunt conștient de așa ceva mi-am expus poziția și clar că o să fie contestată în judecată, așteptăm procesul verbal. Nu mi-au permis nici să conduc adunarea generală”, a accentuat el.

Solicitat de Realitatea TV să comenteze afirmațiile lui Bernavschi, unul dintre membrii Asociației, care a votat pentru demitere, Anatolie Triteac, a spus doar că acestea sunt aberații.

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova este garantul tranzitării mărfurilor în regim vamal sub convenția TIR.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile