Logo Realitatea.md

(VIDEO) Sergiu Sîrbu, prezent la ședința de azi în dosarul lui Pavel Grigorciuc. Aceasta a fost însă amânată pentru o dată ulterioară

30 Mai 2019, 13:50 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Pavel Grigorciuc, în care activistul este învinuit de huliganism, pentru că i-ar fi dat un pumn deputatului Sergiu Sîrbu, urma să aibă loc astăzi. Aceasta a fost însă amânată din motiv că nu a fost prezent avocatul lui Grigorciuc, care ar avea un alt caz la Curtea de Apel. La ședința de judecată s-a prezentat și Sergiu Sîrbu. Deputatul nu a oferit însă nicio declarație jurnaliștilor.

Imaginile cu Segiu Sîrbu în sala de judecată au fost făcute publice de activistul Alexandr Roșco, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a filmat ședința. Din imagini se vede cum Pavel Grigorciuc a fost adus în sală însoțit de mai mulți polițiști. 

Activistul a cerut recuzarea judecătorului pentru că a admis demersul procurorului prin care s-a solicitat ca avocatul Eduard Rudenco să fie înlăturat din funcția de apărător și să figureze în dosar în calitate de martor. 

După ce magistratul Sergiu Stratan a anunțat amânarea ședinței, Pavel Grigorciuc a fost scos din sala de judecată. Activistul a apucat să spună că ar fi torturat în detenție la comanda lui Sergiu Sîrbu. 

Pavel Grigorciuc a fost reținut pe 21 martie, după ce l-ar fi lovit pedeputatul democrat Sergiu Sîrbu. Ultimul ar fi ajuns la spital, unde ar fi fost diagnosticat cu comoție cerebrală. Grigorciuc susține însă că i-a dat lui Sîrbu doar o palmă. El riscă până la 5 ani de închisoare pentru huliganism. 

 

CITEȘTE ȘI:

Judecătoria Buiucani: Eduard Rudenco nu îi mai poate apăra interesele lui Pavel Grigorciuc. A fost martorul altercației cu Sergiu Sîrbu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile