Logo Realitatea.md

(VIDEO) Tarifele de roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană ar putea fi ELIMINATE

12 Iulie 2019, 12:25 // Societate

Tariful roaming dintre Republica Moldova și statele membre ale parteneriatului estic și Uniunea Europeană ar putea fi eliminat. Desprea aceasta a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Nicolae Popescu în cadrul unei conferințe de presă susținută de acesta și omologul său din Polonia, Jacek Czaputowicz. 

Foto: simbol

„Am discutat următorii pași de pe agenda parteneriatului estic, inclusiv dorința noastră fermă de a elimina prețul la roaming, să simplificăm procedurele de modificare a permiselor de conducere în UE și să intensificăm relațiile pe linia mai multor instituții, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe și cel al Cominicațiilor”, a declarat ministrul de externe. 

La rândul său, omologul polonez a adăugat că mizează în continuare pe o colaborare între Republica Moldova și Polonia în continuă creștere și pe viitor. 

„În câteva zile ne vom reîntâlni la Bruxeless unde vom sprijini acele inițiative enunțate de Nicu Popescu, care prevăd eliminarea tarifelor de roaming și soluționarea problemei permiselor de conducere. Aveți toată susținerea noastră. Vom pune accent și pe unele aspecte precum securitatea cibernetică. 

Polonia a oferit un credit în valoare de o sută de milioane de euro acum cîțiva ani în urmă. Am discutat despre acest credit, însă mai efectivă ar fi discuția cu organele de resort, despre cum au fost utilizați acești bani”, a adăugat Jacek Czaputowicz. 

O decizie finală va fi luată după vizita de la Bruxelles din data de 15 iulie a ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu.

Minstrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, aflat în prima sa vizită oficială în țara noastră, urmează să aibă întrevederi și cu prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Igor Dodon și cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3318 -0.2770%
USD USD 17.4278 -0.2861%
RUB RUB 0.2735 -0.0731%
RON RON 4.0444 -0.3278%
UAH UAH 0.7347 0.2456%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile