Logo Realitatea.md

(VIDEO) PDM a anunțat că se retrage de la guvernare

14 Iunie 2019, 17:33 // Politica

Deputații democrați au anunțat că se retrag de la guvernare. Anunțul a fost făcut acum câteva minute în cadrul unui briefing de presă de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, după ce a avut loc ședința Consiliului Național Politic, dar și cea a Consiliului Executiv al PDM.

În același timp, PDM continuă să susțină că Guvernul învestit de PSRM și ACUM este unul ilegal, făcând referire la hotărârea Curții Constituționale, ceea ce înseamnă că țara rămâne în blocaj juridic.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a iniția dialogul pentru evitarea crizei politice. PDM a fost pregătit să ofere soluții juridice pentru ca partidele să poată prelua în mod legal conducerea guvernului. Să iasă din ilegalitatea în care se află acum. În aceste condiții, având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor de a debloca criza în care se află ţara, PDM a decis retragerea de la guvernare. Astfel, premierul și toți miniștrii urmează să demisioneze începând cu ziua de astăzi.

Decizia noastră are efect politic. Va rezolva parțial blocajul în care ne aflăm și va fi semnal clar că PDM nu se ţine de putere. Decizia noastră nu va soluționa în nici un fel problema blocajului politic și instituţional în care se află ţara. Sarcina preluării în legalitate a puterii rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM - ACUM, creat de Dodon și partidele condiţionat proeuropene, cum le-a numit și președintele Rusiei.

PDM rămâne deschis dialogului și este gata să găsească cele mai bune soluții pentru a avea un Guvern și Parlament legitim. Vrem să muncim pentru ţară în continuare, indiferent în ce postură vom fi. Înţelegem cât de temporară și fragilă este așa-zisa majoritate parlamentară și cât de important este partidul nostru pentru stabilitatea în ţară.

Le mulțumim susținătorilor noștri pentru sprijin și că au dus partidul nostru la cel mai mare nivel. PDM intră într-o nouă etapă. Vom face politică și vom activa în continuare pentru a promova interesul cetățenilor și vom lupta împotriva celor care vor să federalizeze țara.

Foarte curând vom da noi motive să fiți mândri de noi pentru a ne ajuta și pe noi și țara să o protejam. Știm că sunt supărați cei care au venit să protesteze cu noi, însă calmul și reținerea sunt importante acum pentru a evita escaladarea situației și ajungerea la violențe”, a declarat Vladimir Cebotari.

Imediat după acest anunț, Pavel Filip și Maia Sandu au spus că vor face declarații de presă. Primul la Guvern și ultima - la Parlament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS