Logo Realitatea.md

(VIDEO) Un așa-zis ministru separatist, privilegiat pe aeroport. A trecut frontiera fără verificări cu un polițist. Reacția MAI

10 Septembrie 2019, 16:12 // Societate

MAI a venit cu o reacție în legătură cu secvența video de pe camerele de supraveghere din aeroportul de la Chișinău în care un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, este surprins cum îl întâmpină pe Ruslan Movu, așa-zisul ministru de Interne de la Tiraspol, și-l ajută să traverseze prin punctele de trecere fără verificări.

„La 4 septembrie, Andrei Năstase a fost informat de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, despre posibila implicare a personalui din Sectorul Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în mai multe ilegalități, inclusiv depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol.

Imediat ministrul a dispus inițierea unei anchete ample care să releve toate circumstanțele cu privire la săvârșirea acestor ilegalități. A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică, se menționează în comunicatul de presă al MAI.

Amintim că într-adevăr, anterior, șeful de Frontieră a ieșit cu o conferință de presă în care a vorbit despre oarecare ilegalități pe care le-a depistat pe aeroportul de la Chișinău, însă a precizat că mai multe informații vor fi divulgate abia după încheierea anchetelor.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) 65 de eliberări, de când Vasiloi este șef la Frontieră. Ce ilegalități a descoperit în punctul de la aeroport

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0890 -0.2117%
USD USD 17.6890 0.2232%
RUB RUB 0.2781 -0.1795%
RON RON 3.9937 -0.2971%
UAH UAH 0.7229 0.1108%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile