Logo Realitatea.md

(VIDEO) Un zâmbet pentru fiecare! Angajații unui azil pentru bătrâni au oferit daruri copiilor nevoiași

29 Decembrie 2016, 19:25 // Societate

Chiar dacă sunt departe de copiii lor, cărunți și, uneori, nu mai simt spiritul sărbătorilor de iarnă, au decis să-i fericească pe alții. Beneficiarii azilului din Sărata Galbenă au pregătit, împreună cu angajații instituției, daruri pentru copiii din 20 de familii nevoiașe din localitate. Bătrânii spun că acțiunea lor a fost completată cu multă dragoste.

Embed:

Moș Crăciun a trecut pe la toți copiii, care din anumite motive sunt mai puțin fericiți decât semenii lor.

„Eu vreau de la Moș Crăciun niște cărți, un caiet și o carte”, spune un copil. 

Celor mici le-a plăcut surpriza și spun că au găsit în cutie ceea ce își doreau de mult timp. Inițiativa "Un zâmbet pentru fiecare copil" aparține angajaților azilului din Sărata Galbenă, care s-au gândit că ar putea să împartă din puținul lor. 

„Ne-am hotărât să facem un zâmbet pentru copii din familiile mai nevoiașe și să se bucure toți împreună cu noi. Dacă sunt sărbători de iarnă atunci trebuie să se bucure toți”, menționează directorul azilului de bătrâni Ion Pavliuc. 

„Am gătit rechizite școlare, niște dulciuri, jucării moi, produse alimentare și cărțulii pentru că sunt de școală copii”, explică angajata azilului de bătrâni Natalia Machidon. 

Beneficiarii azilului nici nu și-au imaginat că și pentru ei a fost organizată o surpriză. Un grup de copii de la liceul "Universul" din localitate i-a colindat. 

Elevii mărturisesc că în special în perioada sărbătorilor fiecare trebuie să simtă grija aproapelui său.

„Eu am dorit să fac un bine pentru acești bătrâni pentru ca ei să se mai bucure căci sunt foarte singuri”, spune un copil. 

„Am dorit să împărțim bucurii. Știm că buneii noștri s-au bucurat și am dorit și pe alții să-i bucurăm cântân și urând de bine”, spune o fetiță. 

„Mi-o plăcut cum au urat, cum au cântat. Frumos”, a zis un bătrân. 

În azilul din satul Sărata Galbenă sunt cazați 50 de beneficiari.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile