Logo Realitatea.md

(VIDEO) USAID și SIDA au oferit 21,8 milioane de dolari pentru implementarea Proiectului de Competitivitate din Moldova

19 Decembrie 2016, 18:03 // Economie

Agenţia SUA pentru Dezvoltarea Internaţională (USAID) şi Guvernul Suediei prin Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) au semnat astăzi un Acord de Cooperare pentru implementarea Proiectului de Competitivitate din Moldova, care oferă o finanțare de 21,8 milioane de dolari a industriei vitivinicole, turistice, confecțiilor și IT.

 

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit a declarat că Acordul reprezintă o continuare a eforturilor întreprinse în cadrul USAID și marchează sporirea competitivității prin export.

„Cu participarea partenerilor noștri, noi ne propunem să susținem companiile care contribuie la 40% din export. Printre aceste industrii se numpră: sectorul confecțiilor, turistic, IT, vitivinicol. Interesul este nu doar de ajuta la creșterea economică a Republicii Moldiva, dar și de a ajuta cetățenii acestei țări care sunt de cea mai mare valoare. Vrem să promovăm bunăstarea poporului de aici”, a adăugat Pettit.

La rândul său, ambasadoare Suediei în Moldova, Signe Burgstller, a menționat că prin acest acord demonstrează că își asumă un angajament pe termen lung în cadrul acestui proiect.

„Acest acord demonstrează că Guvernul Suediei, prin intermediul Ambasadei Suediei, se alătură eforturilor USAID în implementarea eforturilor de competitivate cu un grant în valoare de 5 milioane de dolari pentru o perioadă de 5 ani. Ne dorim să ajutăm antreprenoriatul din Republica Moldova să aibă o dezvoltare mai bună. Oferind asistență în câteva sectoare-cheie din sectorul economic al Republicii Moldova, va ajuta la dezvoltarea relațiilor cu UE. Acordul va oferi suport la elaborarea politicilor de stat care va conduce la dezvoltarea economică a țării”, a subliniat Burgstller. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1295 -0.5112%
USD USD 17.6496 -0.3095%
RUB RUB 0.2786 0.1798%
RON RON 4.0056 -0.7385%
UAH UAH 0.7221 -0.2211%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile