Logo Realitatea.md

(VIDEO) Vor apă la robinet în Budești! Din această cauză, mai mulți locuitori au protestat la Primărie din capitală

04 Iulie 2016, 19:15 // Societate

Protestează la Primărie, pentru că vor să aibă apă la robinet! Mai mulți oameni din satul Budești, municipiul Chișinău, susțin că deși proiectul de construcție a apeductului în localitate a început în urmă cu 10 ani, merg și azi cu căldarea la fântână. În timp ce răbdarea oamenilor pare să atingă limitele, autoritățile dau asigurări că problema va fi rezolvată în câteva zile. 

Embed:

„Salvarea nu poate să vină la noi la un copil bolnav. Nimeni nu poate să vină pentru că nu este drum, e glod. E mai rău ca la țară, dar trăim în oraș. Târâim apă cu căldările, cu bacurile. Vine cisterna și ne aduce, cumpărăm. Da noi știm ce apă ne aducem mașina ceea?”, explică o locuitoare.

„Venim de un an de zile aici și nimeni nu rezolvă nimic. Domnul primar vine și încă cu pretenții. Zice că dacă nu așteptăm, nu vom avea deloc”, spune un locuitor. 

Primarul Dorin Chirtoacă spune că apa întârzie în casele oamenilor din cauza unei datorii, pe care o avea Direcția Construcții capitale către antreprenorul, care efectua lucrările.

„Față de antreprenor sunt datorii de aproximativ 2.5 milioane de lei, ceea ce a întârziat cumva rezolvarea unor probleme, nu derularea de lucrări, pentru că lucrările în mare parte sunt derulate complet, apeductul este construit complet, este testat și rezultatele expertiezei bacteorologice trebuie să fie prezentate săptămâna asta. În baza lor se va putea face conectarea apeductului”, a declarat Chitoacă.

Primarul a promis că în câteva zile problema locuitorilor din Budești va fi rezolvată.

„S-a dovedit a fi un proiect complicat, cu probleme de implementare, dar am scos-o în capăt. Înțeleg că și răbdarea oamenilor este la limită, dar și noi am scos-o în capăt până la urmă. Apă cu siguranță vor avea. Cred că este o chestiune de zile până se rezolvă problema respectivă”, a menționat Chirtoacă. 

Direcotrul Întreprinderii Municipale Apă Canal Chișinău, Constantin Becciev, dă asigurări că fiecare om va avea un contract de utilizare bine pus la punct și racordat la sistem.

„După ce va fi dat în exploatare sistemul de aprovizionare a cartierului respectiv, Apă Canal îndată va contracta cu fiecare locatar în parte și vom încheia contracte directe cu fiecare locatar în parte și vor fi racordarte la sistem”, a spus Becciev.

Valoarea proiectului apeductului Budești 2 este de 7 milioane de lei. În urma conectării vor fi aprovizionate cu apă aproximativ 80 de familii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile