Logo Realitatea.md

(VIDEO) Voronin: Domnului Candu nu i-au ajuns jucării în copilărie. Ce vrea să spună liderul PCRM

15 Martie 2019, 09:52 // Politica

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), afirmă că pentru cei care s-au aflat în ultimii 10 ani la guvernare este un joc. Liderul comuniștilor s-a referit la faptul că nimeni nu ar trebui să accepte acum funcțiile de conducere, deoarece țara este blocată în datorii, iar de acest lucru trebuie să răspundă cei care au guvernat până acum.

Embed:

"Domnului Candu nu i-au ajuns jucării în copilărie. Pentru ăștia care guvernează de 10 ani e o sursă de a se apăra și fura țara mai departe. Ei se joacă. Avem 24 de miliarde de lei datorii pe intern și 12 miliarde pe extern, iar domnul Candu vrea să bage pe cineva de la ACUM în funcția asta și să arate că nu-s capabili de nimic. "Noi le-am dat guvernul, i-am făcut nacialniși dar ei nu pot face nimic". Lasă-i să conducă ei mai departe, să nu bage pe ăștia de la ACUM. Să răspundă ei pentru ce au făcut. Aceasta este opinia mea, dar dacă ei vor să se bage...", a declarat Voronin. 

Amintim că Andrian Candu, vicepreședintele PDM, a ieșit cu un briefing de presă la care a anunțat că partidul din care face parte lansează o nouă invitație la dialog către Blocul ACUM întru constituirea unei majorități pentru viitorul Parlament.

El a mai spus că, atunci când au lansat prima invitație, democrații erau gata să le ofere blocului electoral funcția de prim-ministru, aceasta chiar dacă au mai multe mandate (n.r. PDM - 30 de mandate; Blocul ACUM - 26 de mandate). Oferta ar rămâne în vigoare, însă copreședinții Blocului ACUM au anunțat că refuză și de această dată să meargă la dialog.

Cum răspunde Blocul ACUM la noua invitație lansată de PDM pentru a iniția un dialog

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Vladimir Voronin, către viitorii deputați: Am să mă strădui să le fac așa comentarii, încât să nu le fie trist

Citeste tot despre: Blocul ACUM, datorii, PCRM, PDM, Vladimir Voronin
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile