Logo Realitatea.md

1,5 milioane de lei în doi ani! Schema unui grup criminal care a creat o rețea de comercializare a drogurilor

19 Iulie 2019, 15:37 // Societate

Activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin intermediul magazinelor online, a fost destructurată de către oamenii legii.

Foto: politia.md

Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, fapt pentru s-a stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe precum că, liderul grupării  a creat în apartamentul unde domicilia o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrat de unul din membrii grupării. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor în jur de 10 000 lei.

De asemenea, organizatorul magazinului online, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind remunerați online.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul capului grupării, polițiștii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de realizare a drogurilor, cartele SIM, pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori, carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activitățile ilicite, peste 200 de pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic la scara mică, circa 500 pachețele Zip-lock, un notebook, bani în sumă de 8650 lei, 2000 euro, 4000 dolari, proveniți în urma realizării drogurilor.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri (în apropierea școlilor, grădiniților et.). Prețul de pe piața tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 lei.

Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora s-a stabilit că, suspectul pe parcursul activității infracționale, timp de 2 ani a obținut venituri de circa 1,5 milioane lei.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, liderul gruprii, un bărbat cu vârsta de 25 de ani, din municipiul Chișinău, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniți ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap. Bănuitul este arestat  pentru 30 zile.

De asemenea, în privința altor patru persoane, membri ai grupării, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, făptuitorul riscă închisoare de la 7 la 15 ani. 

Citeste tot despre: droguri, grup criminal
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”