Logo Realitatea.md

1 an de la tragedia din Kemerovo! A fost reținut fostul director al companiei „Zimneaia Vișnea”

25 Martie 2019, 15:54 // În lume

Autoritățile din Rusia cer extrădarea fostului director general al cofetăriei, Veaceslav Vișniovski, care este suspectat de dare de mită. El a fost reținut în Polonia, firma sa cu denumirea „Zimneaia Vișnea” fiind motivul din cauza căruia centrul comercial din Kemerovo a ars anul trecut, exact în ziua de 25 martie.

Vișniovski a fost anunțat în căutarea în luna noiembrie 2018. Lui i se aduc acuzații, precum că ar fi dat mită organelor competente în sumă de 106.000 de ruble pentru a evita regulamentul securității în timpul construcții centrului și ulterioare inspecții.

Azi, rudele și prietenii celor 60 de persoane care și-au pierdut viața în urma incendiului au comemorat ziua tragică.

Comitetul Federației Ruse a dechis dosar penal pe trei capete de acuzare: provocarea deceselor din neglijență, nerespectarea instrucțiunilor de securitate împotriva incendiilor soldată cu moartea mai multor persoane și favorizarea unor servicii.

Imediat după tragedie, 11 persoane au fost arestate, printre care administratori ai buticurilor din centrul comercial, paznici și specialiști responsabili de respectarea regulilor antiincendiu. 

De menționat că clădirea cu pricina a fost demolată încă vara trecută.

CITEȘTE ȘI:

Exercițiu la Chișinău, după tragedia de la Kemerovo! Un centru comercial, evacuat de urgență (FOTO)

Minut de reculegere în Parlament în memoria victimelor incendiului de la Kemerovo. Candu: „Am rezistat cu greu...” (VIDEO)

Moldovenii au adus un omagiu victimelor incendiului din Kemerovo. La Chișinău și Comrat au fost lansate în aer sute de baloane albe (FOTO/VIDEO)

Shopping Malldova, nevoit să reacționeze după tragedia din Kemerovo: Sistemul antiincendiar funcționează eficient și corespunde cerințelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile