Logo Realitatea.md

15 încălcări înregistrate de poliție. „Deputatul Igor Grosu se află la Varnița, unde stopează unitățile de transport și le verifică” (VIDEO)

01 Noiembrie 2020, 12:33 // Societate

În briefing-ul de la ora 11:30, șeful adjunct al Poliției Naționale, Marin Maxian, a anunțat că oamenii legii au înregistrat 15 încălcări diverse, printre care cinci cazuri de transportare organizată a alegătorilor, care au avut loc de dimineață. Printre acestea, a fost subliniată implicarea anumitor deputați în Zona de Securitate, fără a se da nume, ulterior, fiind combătute postările făcute de cei din PAS. În același timp, deputații PAS au trimis un email presei prin care povestesc că li se raportează mai multe cazuri de transport organizat al alegătorilor din regiunea transnistreană.

„În ultima săptămână ni s-a semnalat despre intenția de a frauda alegerile prin cumpărarea alegătorilor din stânga Nistrului. Am depus deja câteva sute de sesizări la Inspectoratele de Poliție raionale și vom continua să depunem pe tot parcursul zilei, de fiecare dată când ne vor fi semnalate asemenea situații. 
În momentul de față, echipa noastră colectează toate probele foto și video care demonstrează frauda. Vă rugăm să ne trimiteți asemenea probe care arată potențiale fraude pe adresa de mail antifrauda@unpaspentru.md. Nu vom lăsa să ne fie furat votul! Haideți să ieșim în număr cât mai mare la vot, ca să nu permitem furtul alegerilor”, îndeamnă deputații PAS.
 
Polițistul Marin Maxian a recunoscut că, în pofida măsurilor luate de poliție, situația pe lina zonei de securitate rămâne una tensionată. „Cinci cazuri de blocare a alegătorilor spre secții de votare pe trasee la Florești, Dubăsari, Rezina, Bender. Un proces penal pornit pe persoana care a aplicat gaze lacrimogene. Un caz de blocare a accesului la secția de votare din Bender, dar care a fost soluționat în urma dialogului. Două cazuri de fotografiere a buletinului de vot la Călărași și la Chișinău. Cinci cazuri de transportare a alegătorilor, unde poliția și ANTA a aplicat măsurile Codului Contravențional, a fost ridicate plăcuțele și nu a fost permisă trecerea persoanelor. Agitație electorală într-o secție de votare în Sîngerei. Stoparea mijloacelor de transport, în prezența unor deputați, cu verificarea actelor...”, a declarat acesta.
 

Cât despre declarațiile deputatului PAS Sergiu Litvinenco, precum că poliția permite trecerea microbuzelor pline cu oameni care nu sunt de rută la Ștefan Vodă și o situație similară ar fi pe traseul Bender-Căușeni, Marian Maxian a spus că era vorba despre un microbuz cu copii care mergeau la fotbal spre Anenii Noi.

Informații din satul Mașcăuți, Criuleni:

Informații de la Rezina:

Informații de la Sănătăuca, Florești:

Informații de la Camenca, Florești:

Citeste tot despre: Marin Maxian
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile