Logo Realitatea.md

24/24 ORE Polițiști mobilizați prin țară! Cavcaliuc: Intervin și acordă ajutorul necesar (FOTO, VIDEO)

11 Ianuarie 2019, 13:17 // Societate

Polițiștii au fost mobilizați în toată țară, numărul lor fiind suplimentat în fiecare raion. Aceștia activează 24 ore din 24 și acordă ajutorul cetățenilor aflați în dificultate, în contextul codului galben de vreme rea.

Foto: INP
Circulația transportului

La ora actuală, pe teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă, ninge intens, a fost majorat numărul de inspectori #INP care activează în mod sporit pentru a fluidiza traficul rutier și a asigura securitatea circulației. De la primele ore ale dimineței, accidente rutiere grave cu implicarea persoanelor traumatizate nu au fost înregistrate. Menționăm că, pe teritoriul țării este blocat drumul de la localitatea Valea Perjei spre traseul Chișinău-Rezeni, iar traseul Chișinău-Leușeni, care a fost sistat în această dimineață pentru mașinile de mare tonaj, circulația mai rămâne restricționată. Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți șoferii să respecte indicatoarele rutiere, date fiind condițiile meteo ceea ce face ca vizibilitatea să fie redusă. Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Publicată de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pe Vineri, 11 ianuarie 2019

În ultimele 24 de ore, au avut loc 103 accidente rutiere, dintre care 5 - s-au soldat cu persoane traumatizate. Este vorba despre accidentele din raionul Strășeni și din raionul Ialoveni.

#INP Pe parcursul a 24 de ore pe teritoriul țării au activat peste 170 de echipaje de #patrulare și peste 360 de...

Publicată de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pe Joi, 10 ianuarie 2019

Tot în aceasta perioadă, sute de vârstnici din raioane au primit ajutor de la polițiști, care le-au curățat ograda, le-au adus lemne sau i-au transportat la medici pentru îngrijirile necesare.

Poliția Capitalei a intervenit în ajutorul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale

În toate sectoarele municipiului Chişinău poliţiştii au intervenit în ajutorul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale la dezăpezirea străzilor, automobilelor, curţilor blocurilor de locuit. Până în prezent pe teritoriul Capitalei au fost înregistrate 14 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi 2 accidente rutiere soldate cu 2 persoane uşor traumate. În situaţii de criză Poliția Capitalei solicită să apelaţi la serviciul unic de urgență 112.

Publicată de Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău pe Vineri, 11 ianuarie 2019

Mână la mână, forță cu forță, inspectorii de patrulare activează în mod sporit pentru a ajuta toți participanții la trafic care sunt în dificultate. Îndemnăm cetățenii care sunt într-un impas sau ați rămas înzăpeziți apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare, inspectorii #INP sunt dotați cu echipamente necesare și gata de a interveni în orice moment.

Publicată de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pe Vineri, 11 ianuarie 2019

Pe parcursul acestei zile, se va recurge la stoparea transportului de mare tonaj pentru a nu crea ambuteiaje sau, mai grav, blocaje de trasee. Conducătorii auto sunt atenționați să nu pornească la drum dacă vehiculele lor nu sunt echipate cu anvelope corespunzătoare, nu au lanțuri, lopată, săculeț cu nisip sau rezervă de combustibil.

Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor.

Inspectorii #INP acordă ajutor la deszăpezirea drumurilor.

Publicată de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pe Joi, 10 ianuarie 2019

În caz de necesitate și ajutor, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc a rugat să apelați la cel mai apropiat polițist sau să telefonați la Serviciul Unic 112: „Angajații Poliției Naționale sunt gata să intervină pentru a ajuta cetățenii și pentru a acorda asistența necesară”.

Atenționăm conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de...

Publicată de Gheorghe Cavcaliuc pe Joi, 10 ianuarie 2019

Pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în toată țara, urmărește REALITATEA.MD. Accesează ACEST LINK!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile