Logo Realitatea.md

400 de lei pentru o doză de PVP! Traficanți de droguri, reținuți de INI și PCCOCS (VIDEO)

18 Februarie 2019, 21:00 // Societate

O grupare infracțională, specializată în prepararea și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma unor ample acțiuni întreprinse de către ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

PVP este un drog sintetic - analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugerea a organismului este mult mai rapidă. Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300-400 de lei, iar per un gram de PVP – de la 800 la 1000 de lei.

Efectul consumării acestui tip de substanțe etnobotanice are un impact negativ asupra psihicului persoanei, provocând stări agresive, halucinații și creând dependența puternică.

În perioada de documentarea, au fost inițiate mai multe măsuri speciale de investigații, avînd scopul stabilirii tuturor membrilor grupului criminal, implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari, în or. Anenii Noi.

Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, au fost acumulate probe, care demonstrează implicarea în comiterea infracțiunii a patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, din Anenii Noi.

Suspecții aveau rolul de a comercializa drogurile pe teritoriul raionului Anenii Noi.

La 15 februarie 2019, au fost reținute în flagrant patru persoane în flagrant. În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței transnaționale a  substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Cei reținuți riscă de la 7 până 15 ani de închisoare. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul ofiţerilor de la „Fulger”.

Citeste tot despre: droguri, grupare infracțională, PVP
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile