Logo Realitatea.md

44 de poliţişti din Brigada Fulger au luptat pentru „Bereta Neagră”. Și jurnaliștii s-au prins în ”joc” (foto)

21 Octombrie 2018, 14:22 // Societate

Pentru a confirma gradul de pregătire fizică și emoțională, capacitățile de reacție la intervenții și rezistența în condiții extreme, 44 de angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au participat ieri, 19 octombrie 2018, la testul „Bereta Neagră”. 

În vederea susținerii participanților și pentru familiarizarea formatorilor de opinie cu activitatea polițiștilor de la Fulger, la test a fost implicat un grup de jurnaliști și comunicatori, care au avut posibilitatea de îmbrăca uniforma de polițist pentru o zi.

Acțiunea a prevăzut un marş în forţă pe o distanţă de 20 km, pe parcursul căruia au fost susţinute un şir de probe pentru testarea rezistenţei şi abilităţilor profesionale ale participanţilor, respingerea unui atac prin surprindere; trecerea barajului de apă; eliberarea trecerii peste pod, nimicirea punctului de comandă a inamicului, reținerea infractorilor înarmați, trageri practice ș.a.

Astfel, după toate încercările, testul a fost susținut de 36 de polițiști, care au trecut cu succes toate probele, iar la final au primit binemeritatele berete negre, care vor fi purtate cu mândrie și onoare.

La înmânarea beretelor pentru polițiști și a diplomelor de participare pentru reprezentanții mass-media, a fost prezent comandantul BPDS Fulger, Vasile Ivas, reprezentanții societății civile și membri ai familiilor participanților ca competiție.

„Bereta Neagră” este semnul distinctiv, simbolul subdiviziunilor cu destinaţie specială, având  următoarele obiective: sporirea nivelului de pregătire fizică şi de luptă a efectivului nou-angajat; cultivarea spiritului de patriotism, devotament şi profesionalism în rândul tinerei generaţii; conştientizarea şi perceperea „Beretei Negre” ca simbol al bărbăţiei, curajului şi eroismului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0147 -0.4130%
USD USD 17.9432 0.0558%
RUB RUB 0.2780 -0.0360%
RON RON 4.2050 -0.3791%
UAH UAH 0.6835 0.4409%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile