Logo Realitatea.md

50+30+20... Varzari a dezvăluit cum Tranga și Caramalac și-ar fi împărțit acțiunile din afacerea sa (VIDEO)

30 Mai 2019, 08:00 // Societate

Omul de afaceri Viorel Varzari, care l-ar fi denunțat pe proprietarul rețelei de restaurante „Andy's Pizza și La Păcinte” Andrei Tranga, a dezvăluit cum s-ar fi încercat deposedarea de afacerea sa cu inox. Interviul a fost acordat pentru Zeppelin.md.

După scrisoarea pe care a primit-o presa pe poșta electronică, este prima dată când Varzari oferă un interviu video. El deține afacerea „Molinart Grup” și declară că a fost victima unui atac raider din partea lui Tranga care este acoperit de Grigore Caramalac, cunoscut în lumea interlopă drept „Bulgaru”.

Varzari și Tranga și-au făcut cunoștință la un eveniment. Acolo, a început să se înfiripeze o relație de prietenie, dar care a durat doar câteva luni. Tranga i-a propus să fie partener al afacerii sale și i-a dat o idee să o dezvolte la Moscova, asigurându-l că acolo are o oarecare influență și că afacerea va prospera.

Varzari a căzut de acord și a mers la o întâlnire la Moscova, unde a crezut că va discuta cu oameni cel puțin cinstiți, însă acolo a dat nas în nas cu Caramalac. Cel din urmă i-a împărțit afacerea.

A spus că el poate să-i ofere protecție în Rusia. 50% de acțiuni îi rămâneau lui Varzari, 30% - lui Tranga și 20% - lui Caramalac. Tranga urma să investească 200.000 de euro, în timp ce echipamentul lui Varzari costa 1.000.000 de euro. 

Mai mult, sediul firmei urma să fie în Ambasada Bulgariei. În acte, în locul lui Caramalac, trebuia să figureze Vitalie Ciobanu - deputat în Găgăuzia și, respectiv, omul său de încredere.

Lui Varzari nu i-a plăcut o astfel de colaborare. El a povestit în interviu cum a încercat să răcească relația cu cei doi și a mai explicat ce rol a avut italianul în toată această poveste.

Totodată, a povestit și de ce a fost încătușat și învinuit într-o cauză penală pentru furt. Varzari continuă să creadă că aceasta ar fi fost o modalitate prin care să-l supună. Tot el zice că a fost nevoit să se refugieze în altă țară, împreună cu familia sa pentru a-și proteja viața.

Amintim că Andrei Tranga se află în prezent în arest preventiv, fiind învinuit de trafic de influență și șantaj. Ultima dată a refuzat să fie prezent la ședința de judecată, dar și la confruntarea cu Viorel Varzari în sala de judecată.

El se declară nevinovat.

CITEȘTE ȘI:

Curtea de Apel menține mandatul de arest pe numele lui Tranga, care a refuzat să participe la ședința de judecată, dar și la confruntarea cu Varzari

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile